Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

 • Matthew Logan VasquesGainesville 2016

  Foto: Anton Ståhl

 • Skönt häng mellan akterna

  Foto: Anton Ståhl

 • Local NativesGainesville 2016

  Foto: Anton Ståhl

 • LissieGainesville 2016

  Foto: Anton Ståhl

Om festivalen

Gainesville är en festival med fokus på livemusik i världsklass för musikintresserade livsnjutare. Med utsikt över vattnet, servering av förstklassig mat och dryck och en familjevänlig stämning med aktiviteter för barn och vuxna garanteras en fantastisk heldag och kväll. En lite lyxigare, och lite mer avkopplad festivalupplevelse helt enkelt!

Gainesville arrangerades första gången i Lilla Galärparken på Djurgården i Stockholm 2012. Festivalens arrangör har tidigare arbetat med större festivaler, men ville nu göra någonting mindre och mer intimt – en kvalitativ endagsfestival, med en enda scen och pauser mellan akterna.

Gainesville 2016 på Strömsholmen i Eskilstuna

Gainesville återuppstod 2016 på Strömsholmen i Eskilstuna. Där kunde besökarna se svenska storheter som Melissa Horn, José González, Amanda Bergman, Peter Bjorn & John, American Songbook med Plura, Mikael Wiehe & Ebba Forsberg såväl som internationella artister som Local Natives, Matthew Logan Vasqeuz och Lizzie.

Lästips: Så bra var Gaineville 2016, Eskilstuna Kuriren, 21 augusti 2016

Varför heter festivalen Gainesville?

Festivalen har fått sitt namn för att Janne Kleman, festivalens grundare och arrangör, är en stor fan av rockmusikern Tom Petty – född i Gainesville, Florida. Namnet är också en del av hur man vill att festivalen skall uppfattas – tillbakalutad men med en stor portion bra musik.

#MiljöEvolution

Gainesville är en miljömedveten festival och strävar efter så lite miljöpåverkan som möjligt. Gainesville samarbetar dessutom varje år med en organisation som arbetar för att förbättra omvärlden.

Gainesville arrangeras på Strömsholmen i Eskilstuna och är ett samarbete mellan 7th & Hill Productions och Destination Eskilstuna.