Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

Sveriges mysigaste festival är tillbaka

Artiklar

26 augusti kommer festivalen Gainesville tillbaka till Strömsholmen i Eskilstuna. Festivalens första artistsläpp är ingen mindre än den brittiske protestsångaren Billy Bragg! 

”Det ska bli fantastiskt roligt att återigen få göra Gainesville på den vackraste festivalplatsen i Sverige. Vi är otroligt peppade och ser fram emot den 26 augusti”, säger Janne Kleman, en av arrangörerna bakom festivalen.

Billy Bragg

Billy Bragg slog igenom på 80-talet med sin upproriska blandning av folkmusik, punk och protestsånger. Med album som Life’s a Riot with Spy vs Spy och Between the Wars EP och låtar som ”A New England” lämnades ingen oberörd. Tretton studioalbum, åtta samlingsalbum och oräkneliga världsturnéer senare är Billy Bragg fortfarande lika aktuell och varken kampen eller protestsångerna har lämnat honom – något som behövs mer än någonsin idag.

Om Gainesville

Gainesville är en festival med fokus på livemusik i världsklass för musikintresserade livsnjutare. Med utsikt över vattnet, servering av förstklassig mat och dryck och en familjevänlig stämning med aktiviteter för barn och vuxna garanteras en fantastisk heldag och kväll. En lite lyxigare, och lite mer avkopplad festivalupplevelse helt enkelt!

På Gainesville 2016 kunde besökarna se svenska storheter som Melissa Horn, José González, Amanda Bergman, Peter Bjorn & John, American Songbook med Plura, Mikael Wiehe & Ebba Forsberg såväl som internationella artister som Local Natives, Matthew Logan Vasqeuz och Lizzie. Med Billy Bragg i täten för årets lineup och med flera artister som tillkommer inom kort lovar vi en lika spännande blandning av svenska och internationella stjärnartister även för Gainesville 2017!

#HållbarEvolution

Gainesville är en miljömedveten festival och strävar efter så lite miljöpåverkan som möjligt. Gainesville samarbetar dessutom varje år med en organisation som arbetar för att förbättra omvärlden, 2016 års samarbetspartner var I AM YOU. Vilken årets samarbetspartner blir annonseras inom kort!