Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

Darin och Sabina Ddumba till Rix FM Festival

Artiklar

Torsdagen den 3 augusti kommer Rix FM Festival till Eskilstuna och Strömsholmen. De artister som kommer är Darin, Sabina Ddumba, Robin Stjernberg, Anton Hagman, Benjamin Ingrosso, Smith & Thell, Joakim Lundell feat. Arrhult, och Rhys.

Rix FM Festival inleder, precis som tidigare år, stadsfestivalen Eskilstuna Parkfestival som äger rum på Strömsholmen 3-5 augusti. Välkomna!

Darin

Darin slog igenom stort för det svenska folk när han kom tvåa i tv-programmet “Idol” bara 17 år gammal. Efter det följde flera turnéer, medverkan i andra tv-program och inspelningar av skivor i USA. Idag har Darin släppt hela sju album och ett flertal singlar. 2012 medverkade Darin i tv-programmet “Så Mycket Bättre” och hans svenska versioner blev väldigt hyllade av både de andra artisterna i programmet och av det svenska folket. Det senast albumet bestod av låtar bara skrivna på svenska och släpptes 2015. Darin är åter aktuell med nya singeln “Ja må du leva” som han valde att premiärspela när Rix FM var i fjällen.

Joakim Lundell feat. Arrhult

Joakim Lundell tillsammans med sin fru Jonna har skapat sig en stor skara fans via sin Youtube kanal och är idag en av Sveriges största Youtubers, något som uppmärksammades på årets Guldtuben-gala där de vann hela 4 priser, bland annat för “Årets Youtuber”. Joakim har hållit på med musik sedan länge men har nu på allvar gett sig in i musikbranschen tillsammans med syskonparet Arrhult på sång. Första singeln “All I need” blev en stor succé med närmare 30 miljoner streams online och 4 miljoner visningar på Youtube. “My Addiction” heter nya singeln som handlar om Joakims absolut svåraste period i livet.

Sabina Ddumba

Sabina Ddumba är uppväxt i Fisksätra i Nacka kommun och började sjunga i Tensta Gospel Choir redan som 14-åring. 2012 var Sabina med i tv-programmet “X-Factor Sverige” och släppte sin första debutsingel år 2014, sedan dess har karriären bara pekat uppåt då hon bland annat har sjungit på Katy Perrys låt ”Walking on air” och gjort ett flertal samarbeten med andra svenska artister. 2016 vann hon priset för bästa nykomling på P3-guld galan och i höst kommer vi sitta klistrade framför TV:n då hon medverkar i “Så mycket bättre”.

Robin Stjernberg

År 2011 var Robin Stjernberg med i tv-programmet “Idol” där han slutade som tvåa. sedan dess har Robin skrivit och släppt ett flertal låtar. hans låt “You” gick ifrån andra chansen till att vinna hela Melodifestivalen 2013. Därmed blev Robin Sjernberg den första artisten att få en låt som gått genom andra chansen till att vinna hela festivalen sedan detta moment infördes i melodifestivalen. I årets Eurovision Song Contest var Robin med och skrev det svenska bidraget men nu är han återigen aktuell som artist med sin nya singel “Feed On My Love”.

Smith & Thell

Folkpopgruppen Smith & Thell har hyllats av världen över. 2015 vann de Best Artist-kategorin i prestigefulla Denniz Pop Awards, med Max Martin i juryn. 2016 släppte de EPn ‘’Statue’’ och nu är de aktuella med nya albumet ‘’Soulprints’’ och låten “Toast”, en riktigt svängig låt som knappast har undgått någon. Låten “ROW” från samma album har potential att bli en riktig sommarplåga, en vuxen kampvisa inspirerad av en gammal barnvisa. Det här är Smith & Thells tredje år på turné med Rix FM Festival.

Anton Hagman

4 år gammal stod Anton på bordet med sin leksaksgitarr och uppträdde med ’’Teenage Dirtbag’’. Musikintresset höll i sig och vid 10 års ålder fick han sin första riktiga gitarr och med hjälp av YouTube tog det inte lång tid innan han kunde spela. Nu är Anton 18 år och har nyligen varit med i Melodifestivalen med låten ’’Kiss You Goodbye’’ som sålt platina och har över sju miljoner lyssningar online. Just nu är han aktuell med sin rykande färska singel ”Somebody To Love”.

Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso är 19-åringen som har lyckats med att charma svenska folket, när de andra barnen i kvarteret var ute och spelade boll spenderade Benjamin sin tid på att spela piano och gitarr, något som han lärde sig själv. I vintras var han med i Melodifestivalen och knep där en femteplats med låten ’’Good Lovin’ ’’. Nu är Benjamin aktuell med nya singel ’’Do You Think About Me’’.

Rhys

19-åriga Rhy är en stjärna på uppgång! För ett år sedan rekommenderades hon av en slump som demosångerska till prisbelönta låtskrivaren Jörgen Elofsson (Britney Spears, Kelly Clarkson, Westlife etc.) som blev fullkomligt tagen av hennes unika röst och sprudlande personlighet (precis som vi alla andra). Rhys första singel “Swallow Your Pride” är en av de första låtarna hon och Jörgen skrev tillsammans. I början av 2017 släppte Rhys sin andra singel “Last Dance” som redan uppnått över 6 miljoner streams på Spotify.

Rix FM Festival äger rum på Strömsholmen och har fri entré.