Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Ställplats StrömsholmenCentrala Eskilstuna

  • Ställplats Sundbyholms gästhamn

Bil, parkering och ställplatser

Eskilstuna ligger centralt i Mälardalen, via E20 kommer du hit från Stockholm på bara en timme.

I Eskilstuna centrum är det lätt att ta sig runt till fots, ställ bilen på någon av de många parkeringsplatserna eller i ett parkeringsgarage. Garage finns i anslutning till köpcentrumen Gallerian, Cityhuset, Smedjan och Vildsvinet, flera av dem erbjuder shoppingtaxa. På parkeringskartan här intill ser du kommunens parkeringsplatser i centrum.

Laddplatser för elbil

P-plats Valören – Alva Myrdals gata
P-plats Järnvägsplan – Västermarksgatan
Parken Zoo – Besöksparkering
Fortet – Bruksgatan
Circle K – Västerleden
Max – Västerleden
Eskilstuna Energi & Miljö – Kungsgatan
ReTuna Återvinningscentral – Folkestaleden

Husbil

I centrala Eskilstuna tillhanda håller Eskilstuna kommun sex ställplatser för husbilsparkering på Strömsholmen i centrala Eskilstuna. Parkeringstillstånd köps i biljettautomaten vid infart till parkeringen för en kostnad av 50:- per dygn. Max 3 dygn.
I biljettautomaten kan du betala med mynt och de flesta bensinkort samt Visa och Mastercard.

Sundbyholms gästhamn tillhandahåller åtta ställplatser för husbilsparkering, var av 6 platser med tillgång till el. Pris 200:- inklusive el och tillgång till servicehus med dusch, bastu och toalett. Boka plats på 016-96571

Torshälla hamn tillhandahåller  fyra ställplatser för husbilar. Pris 200:- under sommarsäsongen (april till oktober) inklusive tillgång till service i gästhamnen. Information via Torshälla hamn 016-343187. Under vinterhalvåret (till och med mars) kan ställplatserna användas men inte bokas. Ingen service eller el ingår då gästhamnen är stängd för säsongen. Snöröjning sker i mån av tid. Det är tillåtet att parkera max 5 dygn kostnadsfritt. Ställplatserna öppnas till Kristi himmelsfärd, 25/5, som är den stora helgen då många tar fram husbilen.

Trafikinformation för dig som tar bilen

Det händer mycket i Eskilstunas centrala delar. Olika evenemang och byggprojekt påverkar trafik, parkering och framkomlighet i innerstan.

OBS! BROARBETE KVICKSUNDSBRON (SOMMAR 2017)

Under fyra veckor i sommar, veckorna 28 till och med 31 (10/7 tom 6/8) stängs Kvicksundsbron av för trafik. Under helavstängningen leds trafiken om via Arboga/Köping och Enköping/Strängnäs. Mer information finns på Trafikverkets hemsida.