Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Foto: Per Pocs

Springpride

Lördagen 21 maj firade vi många saker i Eskilstuna. Vi firade kärlek, mångfald, öppenhet och mänskliga rättigheter. Och vi firade att vi gjort så i TIO ÅR! Det blev ett tioårskalas vars minne vi bevarar med värme. Cirka 3000 personer deltog i paraden som sedan avslutades med en fantastisk show på Fristadstorget.

Under dagen anordnades seminarier, föreläsningar och workshops i Stadshuset. Paneldebatten om utställningen Ecce Homo (som visade i Kloster kyrka) var den som drog mest besökare, även om samtliga aktiviteter var välbesökta. Avslutningsshowen bjöd på högklassig underhållning med Titiyo, Mariette, The WAD-girls och Carl Tillenius höll i trådarna. Eskilstuna Kuriren beskrev det som att Titiyo ägde staden, och vi kan inte annat än hålla med.

Det är vi, tillsammans, som påverkar och presenterar bilden av Eskilstuna – en inkluderande, tolerant och hållbar stad. Och det gjorde vi med råge. Tack Eskilstuna! SVT Sörmland sände live från Springpride och har sammanfattat några av höjdpunkterna här.