Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

Hyr ut ditt boende under Folk & Kultur

Artiklar

I samband med konventet Folk och Kultur, räcker stadens kommersiella övernattningsmöjligheter inte till för alla som vill bo i Eskilstuna. Hyr ut ditt privata boende, passa på att tjäna en extra slant och samtidigt få fler att upptäcka vår vackra stad och allt vad den har att erbjuda.

Från onsdag 6 februari till och med lördag 9 februari arrangeras det kulturpolitiska konventet Folk & Kultur i Munktellstaden i Eskilstuna. Evenemanget var välbesökt förra året och i år förväntas konventet locka över 3000 besökare.

Tillsammans kan vi Eskilstunabor göra stora händelser som denna till en oförglömlig upplevelse, både för oss själva men också för våra besökare. Istället för att låta lägenheten eller sommarstugan stå tom när du spenderar tiden någon annanstans föreslår vi att du hyr ut den, och samtidigt bidrar till en personligare reseupplevelse för en eller flera lyckliga Eskilstunabesökare. Delad glädje är dubbel glädje, eller hur?

Hyr ut ditt boende via Airbnb.se

Airbnb.se är en internationell webbsida som samlar boendemöjligheter från hela världen. Med över en miljon unika övernattningsmöjligheter är Airbnb en betrodd community och internationell digital marknadsplats för unika boenden. Via Airbnb.se kan du nå ut till en världspublik med ditt boende. Det är kostnadsfritt att registrera sig och sajten erbjuder säkra lösningar gällande både betalning och id-verifiering. Dessutom erbjuder de en värdgaranti på upp till 1 000 000 kr. Ett tryggt sätt för att hyra ut boende på helt enkelt.

 • Du når en global målgrupp.
 • Du bestämmer själv vilka priser och incheckningstider du vill ha.
 • Du kan kommunicera med gästen via plattformen innan ankomst.
 • Säker betalning via Paypal (3% service avgift).
 • Försäkring och värdegaranti ingår.

Läs mer om vad det innebär att hyra ut sitt boende via Airbnb. Tillgängliga boenden kommer bland annat att visas på denna sida www.airbnb.se/events/Folk-och-Kultur-2019 samt på Folk och Kulturs egen webbplats.

Eskilstuna.nu

Du kan också lägga upp ditt privata boende för uthyrning hos oss på Eskilstuna.nu. Det kostar ingenting att ha informationen om ditt boende hos oss, men du sköter eventuella bokningar, betalning och alla kundkontakt själv direkt med kunden.

 • Du bestämmer själv vilka priser och incheckningstider du vill ha.
 • Du och dina gäster kommunicerar via det medie som du själv anger. Telefon och mail är det vanligaste.
 • Du administrerar själv betalning.
 • Försäkring och värdegaranti ingår ej, det ordnar du själv.

För mer information kontakta Eskilstuna Tourist Information i Eskilstuna på turism@eskilstuna.nu.

Vilken typ av boende kan man hyra ut och vad ska man tänka på?

Vare sig du har ett rum, en lägenhet, en sommarstuga, en villa eller ett slott att erbjuda, rekommenderar vi alla att ta tillfället i akt att välkomna besökare till Eskilstuna. Och visst vore det väl skönt att samtidigt få lite extra klirr i kassan strax efter jul?

 • Om du bor i en hyresrätt behöver du ha tillstånd från hyresvärden.
 • Om du bor i en bostadsrätt behöver du ha ett godkännande från din bostadsrättsförenings styrelse.
 • Inkomster över 40 000 kr ska beskattas.
 • Hyr du ut i mer än 113 dagar per eller tjänar mer än 50 000 kr per beskattningsår ska du även betala moms.

Lästips