Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

 • Foto: Micke Sandström

Hyr ut ditt boende

Artiklar

I samband med större evenemang som konventet Folk och Kultur räcker stadens kommersiella övernattningsmöjligheter inte till för alla som vill bo i Eskilstuna. Hyr ut ditt privata boende och passa på att tjäna en extra slant. Samtidigt gör du en god insats genom att få fler att upptäcka vår vackra stad och allt den har att erbjuda.

Folk och Kultur i februari 2020

Från onsdag 5 februari till och med lördag 8 februari arrangeras det kulturpolitiska konventet Folk & Kultur i Munktellstaden i Eskilstuna. Evenemanget förväntas locka cirka 4000 besökare och kommer att få hela staden att leva upp.

Vi är otroligt glada för det stora engagemang och varma värdskap som Eskilstunaborna visar. Att man öppnar upp sina hem och bjuder in deltagare och medverkande på konventet betyder extra mycket eftersom Folk och Kultur just är en mötesplats som strävar efter ett hållbart och inkluderande samhälle. Stort tack på förhand, säger Linde Sjöstedt, projektledare Folk och Kultur.

Tillsammans kan vi Eskilstunabor göra stora händelser som denna till en oförglömlig upplevelse, både för oss själva men också för våra besökare. Istället för att låta lägenheten eller sommarstugan stå tom när du spenderar tiden någon annanstans föreslår vi att du hyr ut den, och samtidigt bidrar till en personligare reseupplevelse för en eller flera lyckliga Eskilstunabesökare. Delad glädje är dubbel glädje, eller hur?

Hyr ut ditt boende via Airbnb.se

Airbnb.se är en internationell webbsida som samlar boendemöjligheter från hela världen. Med över en miljon unika övernattningsmöjligheter är Airbnb en betrodd community och internationell digital marknadsplats för unika boenden. Via Airbnb.se kan du nå ut till en världspublik med ditt boende. Det är kostnadsfritt att registrera sig och sajten erbjuder säkra lösningar gällande både betalning och id-verifiering. Dessutom erbjuder Airbnb en värdgaranti på upp till 1 000 000 USD. Ett tryggt sätt för att hyra ut boende på helt enkelt.

 • Du når en global målgrupp.
 • Du bestämmer själv vilka priser och incheckningstider du vill ha.
 • Du kan kommunicera med gästen via plattformen innan ankomst.
 • Säker betalning.
 • Försäkring och värdegaranti ingår.

Läs mer om vad det innebär att hyra ut sitt boende via Airbnb.

Eskilstuna.nu

Du kan också lägga upp ditt privata boende för uthyrning hos oss på Eskilstuna.nu. Det kostar ingenting att ha informationen om ditt boende hos oss, men du sköter eventuella bokningar, betalning och alla kundkontakt själv direkt med kunden.

 • Du bestämmer själv vilka priser och incheckningstider du vill ha.
 • Du och dina gäster kommunicerar via de medier som du själv anger. Telefon och mail är det vanligaste.
 • Du administrerar själv bokning och betalning.
 • Försäkring och värdegaranti ingår ej, det ordnar du själv.

För mer information kontakta Eskilstuna Tourist Information i Eskilstuna på turism@eskilstuna.nu.

Vilken typ av boende kan man hyra ut och vad ska man tänka på?

Vare sig du har ett rum, en lägenhet, en sommarstuga, en villa eller ett slott att erbjuda, rekommenderar vi alla att ta tillfället i akt att välkomna besökare till Eskilstuna. Och visst vore det väl skönt att samtidigt få lite extra klirr i kassan strax efter jul?

 • Om du bor i en hyresrätt behöver du ha tillstånd från hyresvärden eller hyresnämnden.
 • Om du bor i en bostadsrätt behöver du ha ett godkännande från din bostadsrättsförenings styrelse.

Lästips