Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

Folk och Kultur 2020

Folk och Kultur är ett kulturpolitiskt event som arrangeras för tredje gången i ordningen den 5-8 februari 2020 i Munktellstaden i Eskilstuna. 

Folk och Kultur är en arena för det breda kultursamtalet i olika former, inom alla politikområden. Det är en mötesplats för offentlig och privat sektor, för media, föreningar, akademin och medborgarna. Onsdag – fredag är branschdagar medan lördagen är riktad till allmänheten.

Program

Folk och Kultur har ett mastigt program innehållande allt från seminarier, workshops och kultur som föreställningar, utställningar och filmvisningar. Programmet släpps den 19 november. Programmet för branschdagarna innehåller programpunkter som i första hand tillgängligt för personer med deltagarpass. Vissa av kulturarrangemangen kan man dock köpa enskilda biljetter till.

Lördagen den 8 februari slår Folk och Kultur upp dörrarna för allmänheten. Det bjuds på en folkfest med musik, konst, föreläsningar, workshops, dans och mycket mycket mer. Lördagen har fri entré och är öppen för alla.

Amanda Lind inviger Folk och Kultur

Vår Kultur- och demokratiminister Amanda Lind kommer att inviga årets event. Hon säger:
“Folk och kultur är en viktig och växande arena för arbetet med kultur i hela Sverige. Jag ser verkligen fram emot att inviga dagarna och framförallt att träffa alla på plats som delar mina ambitioner om att kultur ska nå fler. Vi kommer alla längre i vårt arbete för kultur i hela landet om vi möts, utbyter erfarenheter och inspireras av varandra. Här spelar Folk och kultur en stor roll.”

Per Schlingmann och Lise Bach Hansen är Folk och Kulturs nya kuratorer

Nytt för nästa års event är att man bjuder in två externa kuratorer för att ansvara för ett antal programpunkter: Lise Bach Hansen, kulturkurator från Den Sorte Diamant, Kungliga biblioteket i Danmark, och Per Schlingmann, författare, föreläsare och rådgivare med lång erfarenhet inom politik och näringsliv. Arrangören vill genom att anlita externa kuratorer ge besökarna vidgade vyer och nya perspektiv.

Biljetter och deltagarpass

Det finns tre olika sorters deltagarpass: 1-, 2- eller 3-dagarsbiljetter. Med ett deltagarpass får du tillgång till hela konventet, inklusive samtliga programpunkter. Folk och Kultur har infört studentpriser på deltagarpass. Som student får du halva priset på ordinarie pris.

Early bird (gäller fram till den 18 november)
1 dag: 1000 kr, inkl. moms
2 dagar: 1500 kr, inkl. moms
3 dagar: 2000 kr, inkl. moms

Ordinarie pris (börjar gälla 19 november)
1 dag: 1 575 kr, inkl. moms
2 dagar: 2 250 kr, inkl. moms
3 dagar: 3 125 kr, inkl. moms

Priser för ideella föreningar, medlemmar hos Länsteatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd samt representanter för Eskilstuna kommun och Region Sörmland
1 dag: 750 kr, inkl. moms
2 dagar: 1125 kr, inkl. moms
3 dagar: 1550 kr, inkl. moms

Boende

De flesta hotellen i Eskilstuna beräknas bli fullbokade, var ute i god tid för att få ett rum. Det finns fler övernattningsmöjligheter som exempelvis B&B och privat uthyrning. Fler alternativa boenden i Eskilstuna med omnejd finns även på Airbnb (är du intresserad av att hyra ut ditt boende i Eskilstuna under Folk och Kultur? Läs i så fall mer om det här).

Om du inte hittar boende centralt i Eskilstuna så finns det i närliggande städer som det är enkelt att ta sig till och från. Restiden med tåg är ca 20 minuter från Strängnäs och ca 30 minuter från Västerås. Det finns även boenden i Malmköping, ca 40 minuter ifrån Eskilstuna med bil.

Hyr ut ditt boende

Artiklar

I samband med större evenemang som konventet Folk och Kultur räcker stadens kommersiella övernattningsmöjligheter inte till för alla som vill bo i Eskilstuna. Hyr ut ditt privata boende och passa på att tjäna en extra slant. Samtidigt gör du en god insats genom att få fler att upptäcka vår vackra stad och allt den har att erbjuda. Folk och Kultur i februari 2020 Från onsdag 5 februa...