Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

 • Good Harvest

 • Markus Krunegård

 • Luke Elliot

  Foto: Cem Gültepe

 • Shout Out Louds & Pernilla Andersson

Gainesville

Gainesville är en skön musikfestival på den vackra halvön Strömsholmen mitt i centrala Eskilstuna. Festivalen arrangeras för tredje året i rad lördag 4 augusti och har fri entré. 

Tanken bakom Gainesville Eskilstuna att skapa en oas för livsnjutare med ett genuint och etablerat musikintresse. Eftersom Gainesville har en medveten publik som ställer höga krav på totalupplevelsen är ledordet kvalitet.

Spelschema

 • 13:00 Festivalområdet öppnar
 • 13:30 Tove Wikström
  Lokaltalangen tillika singer/songwritern Tove Wikström har redan vid 21 års ålder hunnit agera förband till namn som Niklas Strömstedt, Elin Ruth och Deportees – och nu är hon alltså första akt ut på Gainesville 2018!
 • 15:00 Hanna Järver
  Multitalangen Hanna Järver gör sin musik själv, från ax till limpa, och skriver texter som är så rakt på sak att vi nästan skäms när vi lyssnar på dem. Musiken hon började skriva som en sorts terapi, blev till en EP som hon själv producerade och kastade upp på internet under 2013. En soloartist var född. 2016 släpptes andra EP:n, Närke, och i april 2018 kom äntligen debutalbumet So Long som togs emot med öppna armar och fick otroligt fint gensvar och goda recensioner av kritiker och fans.
 • 16:45 Good Harvest
  Duon Good Harvest fick sitt genombrott med en hyllningscover till Joni Mitchell, ”Woodstock”, vars livevideo snabbt nådde nästan tre miljoner visningar på Facebook. De avslutade ett hektiskt 2017 som förband till Christian Kjellvander, Per Gessle & Kris Kristofersson samt nästan 100 konserter på såväl festivaler och konserthus, både i Europa och i USA.
 • 18:15 Luke Elliot
  Den hyllade amerikanen Luke Elliot har endast gjort en spelning i Sverige tidigare, en spelning som hyllades av recensenterna. Missa inte den här chansen att se honom live i Eskilstuna!
 • 19.45 Pernilla Andersson
  Artist, låtskrivare, producent, musiker, arrangör, skivbolagsägare och musikförläggare. Listan är långt. Pernilla Andersson, som släppte sitt debutalbum “My Journey” (1999), är hur som helst en av Sveriges mest mångsidiga och respekterade artisterna.
 • 21.30 Shout Out Louds
  Sedan Shout Out Louds släppte sitt debutalbum “Howl Howl Gaff Gaff” (2003) har de rönt stora internationella framgångar. Bandet har medverkat i såväl David Lettermans som Jay Lenos klassiska talkshows och de har turnerat flitigt runt om i världen.
 • 23:15 Markus Krunegård
  Markus Krunegård har sedan solodebuten Markusevangeliet 2008 gått från succé till succé med nomineringar till Grammis, Rockbjörnen och P3 Guld. Han står stadigt som en av Sveriges största artister,

Nyheter 2018!

I år arrangeras Gainesville under samma helg som stadsfestivalen Eskilstuna Parkfestival på Strömsholmen i Eskilstuna, båda festivalerna har fri entré.

Följ Gainesville i sociala medier

Facebook, Instagram och Twitter

Gainesville arrangeras på Strömsholmen i Eskilstuna och är ett samarbete mellan 7th & Hill Productions och Destination Eskilstuna.


Parkfestivalen och Gainesville slås ihop

Artiklar

Helgen 3-4 augusti är det dags för en stor festivalhelg i Eskilstuna, då stadsfestivalen Eskilstuna Parkfestival och musikfestivalen Gainesville slår påsarna ihop. Parkfestivalen inleder med bredd och något för alla Gainesville och Eskilstuna Parkfestival genomförs i år under samma helg på området kring Strömsholmen. Festivalhelgen inleds med Parkfestivalen på fredagen 3 augusti med ...