Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Långfärdsskridskor en vacker vinterdag

Åka skridskor på isar och sjöar

När isarna lagt sig kan du åka skridskor på fina insjöar runt om i Eskilstuna och på Fristadstorget mitt i centrala Eskilstuna. Eskilstuna Isstadion erbjuder både utom-  och inomhus åkning.  

Långfärdsskridskor

Runt om i Eskilstuna finns ypperliga områden för långfärds- skridskoåkning. Här är det bra förhållanden för fina isar när det blir kallt och det det finns ett stort utbud av sjöar.

Föreningen Eskilstuna Långfärdsskridskoåkare organiserar ledarledda turer under säkra former för medlemmar och gäståkare som åkt förut. För nybörjare arrangeras ”prova på åkning” på Eskilstuna isstadion onsdagar under november, december och januari. Föreningen lånar gratis ut skridskor och pjäxor vid prova på åkning och på helgerna kan de hyras. Säsongen varar normalt från november till april och turerna går dit där isförhållandena är bäst för dagen.

Eskilstuna Isstadion och Sméhallen

På Eskilstuna Istadion finns en uterink, en bandybana och två ishallar: Sméhallen och Träningshallen (även kallad “nya ishallen”). På Isstadion bedrivs träning och tävling i skridsko. Här spelas också bandy och ishockey. Stadion har varierande öppettider för allmänhetens åkning, tiderna uppdateras varje vecka på Eskilstuna kommuns webbplats. I Sméhallen finns även en cafeteria.

Åk skridsko på Fristadstorget

Varje år byggs en liten isbana upp mitt i centrala Eskilstuna, på Fristadstorget, som spolas när vädret tillåter. Skridskor i barnstorlekar finns att låna.

Hyra skridskor

  • På Eskilstuna Isstadion kan du låna skridskor av Linden Hockey, tfn 016-51 52 86
  • Skridskor i barnstorlekar finns att låna när isen på Fristadstorget går att åka på .
  • Sporthyra i Vilsta kan du hyra skridskor både per dag och per säsong.
  • Fritidsbanken i Munktellarenan lånar ut skridskor utan kostnad.