Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Mälarbadens Golfbana

    Foto: Joakim Serrander

Golf

I Eskilstuna kommun finns fem golfbanor, välj mellan att spela nära centrum eller njuta av lugnet en bit i från staden.

  • Eskilstuna golfklubb erbjuder en 18-håls parkbana precis i utkanten av centrum, hit kan du ta cykeln eller bussen. På klubben finns restaurang, shop med pro, klubbverksamhet och olika erbjudanden för medlemmar och greenfee-spel.
  • Torshälla golfklubb har en välskött park- och skogsbana med 18 hål. Stor och lång drivingrange, övningsbana med konstgräs och ett närspelsområde i anslutning till rangen. Restaurangen ligger vid artonde green och intill varvning. Shop med pro och restaurang med lunchbuffé.
  • Strand Golf ligger vackert intill Sörfjärden och erbjuder en varierad bana där både nybörjare och proffs är välkomna ut på banan. Här finns möjlighet till pay-and-play, klubbor finns att hyra och vill du ha hjälp att komma igång så kan du boka lektioner med pro. På anläggningen finns också hotell, restaurang och flera aktiviteter genom Strand Event.
  • Mälarbadens golfklubb ligger vackert vid Mälarens strand, hit kan du komma både land- och sjövägen. Inga väntetider och förbokning behövs inte. På klubben finns restaurang och shop med pro. Övningsområdet ligger strax intill den egna bryggan. I området finns camping, gästhamn och badplats.
  • Sundbyvik Golf är en lättillgänglig 9-hålsbana strax utanför Kvicksund. Klubben erbjuder prisvärt medlemskap och möjlighet till pay-and-play både för nybörjare och erfarna spelare. Här behöver du inte boka tid, använd bollränna och kom ut på banan snabbt och enkelt. Greenfee gäller för hela dagen, spela så länge du orkar och hinner. Intill drivingrange finns en kiosk med enklare förtäring och uthyrning av utrustning.