Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

 • Foto: Lina Östling

Studiebesök

Boka in ett studiebesök (technical visit) och få fördjupad kunskap om platser, verksamheter, organisationer och företag i Eskilstuna. Lär dig mer om hur världens första återbruksgalleria drivs, eller hur Eskilstunas globalt uppmärksammade sopsorteringssystem fungerar på ett studiebesök.

På den här sidan får du en samlad överblick över olika verksamheter och företag i Eskilstuna som erbjuder studiebesök för grupper, samt var du kan hitta mer information, intresseanmälningar och kontaktuppgifter.

 • ReTuna Återbruksgalleria
  ReTuna Återbruksgalleria är världens första i sitt slag. ReTuna erbjuder både privatpersoner och företag att komma in bakom kulisserna på. Läs mer och anmäl ditt intresse för studiebesök på Retuna.se.
 • Lilla Nyby återvinningscentral
  På Lilla Nyby får du lära dig mer om Eskilstunas optiska sopsortering som rönt globalt intresse. Läs mer och anmäl ditt intresse för studiebesök på EEM.se.
 • Munktellbadet
  Välkommen bakom kulisserna på Sveriges modernaste badhus, med den högsta miljöcertifieringen Miljöbyggnad Guld. Rundvandringen är inte helt tillgänglighetsanpassad då vissa utrymmen inte är avsedda för allmänhet. För mer information och bokning, maila info@munktellbadet.se eller ring 016-100 130.
 • Ekeby reningsverk
  Hur fungerar ett reningsverk? Och var tar vattnet vägen när du spolar i toaletten? Få dina frågor besvarade under ett studiebesök på Ekeby reningsverk. Läs mer och anmäl ditt intresse för studiebesök på EEM.se.
 • Munktellstaden
  På ett studiebesök i den industrihistoriska stadsdelen Munktellstaden får du lära dig mer om områdets utveckling. En representant från Eskilstuna Kommunfastigheter berättar om områdets fastigheter och verksamheterna som finns här. Besöket kan skräddarsys utifrån gruppens önskemål. För mer information och bokning, kontakta Slawik.Misiak@kfast.se.
 • Mälarplast
  På ett studiebesök hos Mälarplast får ni en inblick i modern plastproduktion med fokus på hållbarhet. Med rätt materialval och användning är plast ett av världens miljövänligaste material. Här får ni en inblick i miljövänlig produktion hos Sveriges grönaste plastföretag och lär er mer om bioplast, energieffektivitet, återvinning och recirkulär ekonomi. Besöket anpassas utifrån gruppens önskemål i kombination med bolagets möjlighet att ta emot besökare. För mer information och bokning, kontakta VD Peter Wall på peter@malarplast.se.
 • Hyndevad vattenverk
  På Hyndevad vattenverk får du lära dig hur ett vattenverk fungerar. Läs mer och anmäl ditt intresse för studiebesök på EEM.se.
 • Elverket
  På Eskilstuna Energi och Miljös elverk i centrala Eskilstuna får du lära dig mer om vad ett Elverk är och hur det fungerar. Läs mer och anmäl ditt intresse för studiebesök på EEM.se.
 • Kraftvärmeverket
  På Kraftvärmeverket i Eskilstuna eldas trädtoppar, bark och andra avverkningsrester från skogsindustrin som annars hade gått till spillo och ger både värme och energi. Läs mer och anmäl ditt intresse för studiebesök på EEM.se.

Relaterat innehåll

 • Boka en guidad visning i Eskilstuna. Eskilstuna Tourist Information erbjuder ett antal temaguidningar för grupper, men kan också skräddarsy guidningar efter era önskemål.