Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

Dryckesprovningar

Artiklar

Testa något nytt – gå på en dryckesprovning! Om du är nyfiken på att lära dig mer om öl, vin, whiskey, rom eller kanske champagne finns  det flera provningar att välja mellan.

Ölprovning på Eskilstuna Ölkultur 

I en kulturbyggnad mitt i Eskilstunaån tillverkas cirka 150 000 liter öl om året med hantverksmässiga metoder. Passa på att själv se de kopparpannor och tankar som bryggarna använder för att tillverka ölen. Visningen avslutas med en ölprovning i bryggeripuben. Direkt efter provningen öppnar bryggeripuben med 16 kranar och ett hundratal spännande öl. Du kan äta gott i restaurangen och fortsätta smaka dig fram till dina favoritöl i puben. Ölprovningen kostar 395 kronor.

Whiskyprovning på Eskilstuna Whiskykultur

I samma lokaler som Eskilstuna Ölkultur huserar även Eskilstuna Whiskykultur, en lokal förening som är ansluten till Svenska Whiskyförbundet. Sektionen har som mål att arrangera minst sex whiskyprovningar per år för medlemmar, gäster är välkomna att delta i mån av plats. Provningar hålls normalt i puben lördagar klockan 14.00-16.00. Efter provningen öppnar pub och restaurang.

Champagne- & Ostprovning, Bistro Wäsby

Den 6 december bjuder Jocke & Chatrin in till en underbar kväll med provning av ost och champagne.  Med sina samlade dryckes- & ost erfarenheter, kommer de under kvällen att guida er igenom smaker, historia & dess härliga kombinationer. Läs mer på FB eller ring 070-4444035 för bokning och mer information.

Vinkvällar i Näshulta, Magdakullan

På Magda säteri i Näshulta, 30 min från centrala Eskilstuna, finns Magdakullans restaurang i en stallbyggnad från 1881. Emellanåt arrangeras vinkvällar med provningar här tillsammans med Nebbia vinimport, med fokus på italienska viner och sörmländska råvaror. Läs mer på webbsidan eller mail info@magdakullan.se för mer information.

Weekendprovningar på Sundbyholms Slott

På Sundbyholms slott kan du som vill ha en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga boka en provningsweekend med vin- eller champagneprovning, fyrarätters middag och frukostbuffé i slottets källarvalv.

Har du fler tips på provningar som inte nämndes här? Tipsa oss gärna på redaktionen@eskilstuna.nu eller via vår facebooksida.