Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Aptitrundan

    Foto: Rocco Gustafsson

  • Foto: Rocco Gustavsson

Aptitrundan Sörmland

Artiklar

Aptitrundan arrangeras årligen under en helg i september. Upplev det bästa av sörmländsk mat. Matföretagare runt om i länet håller öppet för att visa upp sin verksamhet, erbjuder produkter och måltider till försäljning, anordnar aktiviteter och bjuder på aptitbitar.

Aptitrundan är Sörmlands godaste och största matevenemang som arrangerades för nionde året i rad 2019. Fler och fler besökare reser runt och ”smakar på Sörmland”. Det var ca 40 000 besökare ger sig ut på de sörmländska vägarna. Matproducenter öppnar sina gårdar och visar upp och säljer sina produkter och måltider. På temat här- och närproducerat gör man själv sin rundtur och planerar besök  hos sörmländska mathantverkare, producenter, kaféer och restauranger som har öppet hus.

En smakfest upplevs med fördel tillsammans med andra

Den som jagar smakupplevelser kommer inte att bli besviken – sätt tänderna i en solmogen ekologisk tomat, nybakat ugnsvarmt bröd,  kall lokalproducerad äppelmust och mycket annat gott! Samla ihop dina vänner, släktingar eller kollegor och gör en smakrik utflykt bland sörmländska producenter, matförädlare, kaféer och restauranger. Tänk på miljön, samåk!

Kul för barnen också

Trots utbudet av välsmakande läckerheter finns risken att de lite yngre kanske inte riktigt känner samma intresse för vad man stoppar i munnen, därför är det trevligt att många gårdar visar upp sina djur och anordnar aktiviteter som kan vara extra lockade för barnfamiljer. Under Aptitresan finns det garanterat något för alla, oavsett ålder.

Arrangör av Aptitrundan är Sörmlands Matkluster i samarbete med STOLT MAT!