Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Djungelboken The Musical

Djungelboken The Musical

Sidor

DJUNGELBOKEN – The musical är en nyskriven musikal från producenterna bakom Snövit – the Musical och Äventyret Aladdin. Nytt manus baserat på Rudyard Kiplings berömda novellsamling The Jungle Book och helt ny orginalmusik.

Djungelboken – The Musical bygger på Rudyard Kiplings älskade berättelse från 1894. I nytolkningen får publiken följa med på ett spännande äventyr genom den indiska djungeln. Artisten Leopold Méndez, känd som Méndez, gör musikaldebut. Han spelar den latinoinspirerade apan Kung Gibbon.

— Det känns både pirrigt och utmanande, säger Leo Méndez.

Programledaren Tilde Fröling gör också hon debut på musikalscenen i rollen som Huulda.

Jag spelar en av gamarna vilket ska bli oerhört kul att gestalta, säger Tilde Fröling, man älskade ju gamarna i den klassiska Djungelboken.

Följ med till den vilda och exotiska Indiska djungeln och möt där de klassiska figurerna Baloo, Bagheera, Kaa och den fruktade Shere Kahn. Med sedvanlig energi tar sig Dröse & Norberg an, denna legendariska saga och tolkar den på ett personligt sätt med hjälp av humor, fantastisk musik, dramatik och en sanslöst begåvad ensemble.

I Djungelboken – The Musical blir Mowgli ensam kvar i en liten by efter det att tigern Shere Kahn anfallit byn. Mowgli blir sedan “adopterad” av en liten björnfamilj bestående av pappa Baloo och björnsystrarna Liv och Lycka. Där trivs han och får lära sig att leva tillsammans med alla djuren och naturen.

En dag blir Mowgli utsatt för fara och skyddar sig med hjälp av eld. Detta tycker pappa Baloo är väldigt läskigt så han skyndar iväg för att fråga sin vän, den svarta leoparden, Bagheera om råd. Denne blir väldigt upprörd över att höra att “människovalpen” använder eld lite hursomhelst. Bagheeras råd blir att uppsöka den listige och übersmarta pytonormen Kaa för att få svar på den stora frågan om vad man ska göra med den lille tvåbeningen Mowgli.
Svaret blir tyvärr att Mowgli måste tillbaka till dom andra pälslösa tvåbeningarna – människorna.

Vad som händer sen får man kanske svar på om man vågar besöka Djungelboken – The Musical. Ett helt galet djungeläventyr för hela familjen med skådespelare från den svenska artisteliten, en stor ensemble, spektakulär iscensättning och nyskriven originalmusik.