Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Eskilstuna Sommaropera presenterar Cosi fan tutte 10-17 augusti

Eskilstuna Sommaropera “Cosi fan tutte”

Sidor

I sommar sätter Moderna Operan och Eskilstuna Sommaropera upp operaproduktionen “Cosi fan tutte” på Kulturhus Tandla Skola. Under fem föreställningskvällar bjuds det på en levande, sprakande föreställning som bedårar och berör.

Cosi fan tutte (Så gör de alla) är en komisk opera av Mozart där handlingen utspelas på ett badhotell. Föreställningen sätts upp den 10-17 augusti och i rollerna spelas av: Andrea Hagman, Ulrika Skarby, Alexandra Frid Giertz, Mattias Gunnari, Samuel Jarrick och John Kinell. Regi:Per-Erik Öhrn. Föreställningen håller på ca 2,5 timme med paus. I pausen kan du handla förfriskningar och enklare förtäring.

Andrea Hagman, konstnärlig ledare för produktionen, beskriver handlingen: 
Ett badhotell, stranden, solen, dofterna. Två systrar som suktar, drömmer, suckar. Deras fästmän som bröstar upp sig. Vet med sig, vet minsann, vet bättre än någon annan hur högt systrarna älskar och inget, nej absolut inget kan ändra det. En listig gubbsnubbe, en glidare som lismar och ler, han kan trixa till det han. Vill gärna dryga ut sin kassa med unga gossars slantar. Men bara OM han lyckas, jo bara OM hans lyckas. Men de måste klä ut sig till oigenkännlighet, de ska locka och pocka, de ska lida och lattja, de ska göra allt han säger, den luttrade lurgubben. Systrarna anar inget men kämpar med näbbar och klor, sliter sina hår och ger inte efter! I alla fall inte här, inte nu, inte än? Kammarjungfrun den rackaren, hon spelar samma fula spel. Men vem lurar vem? Vem älskar vem till slut och vem får skratta när de andra står med rodnande kinder?”

Speldatum

  • 10 augusti, 16:00
  • 12 augusti, 18:30
  • 14 augusti, 18:30
  • 16 augusti, 18:30
  • 17 augusti, 16:00