Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

Handboll: Sverige Ryssland

Artiklar

Den 22 mars spelar det svenska damlandslaget landskamp i handboll för första gången under 2019. Olympiska mästarna Ryssland står för motståndet och platsen är STIGA Sports Arena i Eskilstuna.

Upplev spänningen och dramatiken live när Sverige tar emot Ryssland i årets första damhandbolls landskamp. Matchen ger Sverige ett utsökt tillfälle att testa nya spelare inför kommande VM-kvalet mot Slovakien i slutet av maj.

– Vi möter ett av världens bästa lag och får möjlighet att testa nya spelare, vilket ska bli väldigt roligt och intressant. Vi siktar mot VM i Japan i december och behöver spela ihop laget inför kvalet mot Slovakien i sommar, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

Eskilstuna gör IdrottsEvolution*

Förra året mötte herrlandslaget Kroatien i just Eskilstuna med fina publik siffror och ett härligt engagemang. Handbollslandslaget, Eskilstuna Guif och Eskilstuna kommun har ett gott samarbete och redan efter landskampen mot Kroatien började diskussionen om att arrangera en damlandskamp.

– Sett till antal utövare har Eskilstuna Guif lika många tjejer som killar, det är inspirerande att nu även få ta emot damlandslaget. Vi ser fram mot en ny publikfest i STIGA Sports Arena säger CG Hjelm, klubbchef i Eskilstuna Guif.

Den svenska truppen presenteras preliminärt den 25 februari och biljetterna till matcherna mot Ryssland släpptes den 25 januari 17.00 på handboll.ebiljett.nu.