Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

Melodifestivalen till Eskilstuna

Artiklar

Nu är det klart vilka städer som står värdar för Melodifestivalen 2020. Den omåttligt populära turnén besöker Linköping, Göteborg, Luleå, Malmö, Stockholm och Eskilstuna. Det blir första gången någonsin som Melodifestivalen besöker Eskilstuna.

Melodifestivalens “Andra chansen” i Eskilstuna 29 februari 2020

Den 29 februari är det dags för uppsamlingsheatet Andra Chansen i STIGA Sports Arena i Eskilstuna. Melodifestivalens turnépremiär startar i Linköping den 31 januari och avslutas med den spännande finalen i Stockholm den 7 mars.

Att Eskilstuna fått förtroende att arrangera melodifestivalen är kronan på verket och resultat av ett långsiktigt arbete. Vår fantastiska STIGA Sports Arena lockar arrangörer från hela landet och den nya evenemangsfonden bidrar till att vi professionellt kan arbeta med att värva riktigt stora evenemang. Det gör mig både glad och stolt, säger Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Genrep, matinéföreställningar och familjefest

Att få uppleva denna musikfest live är en alldeles extravagant upplevelse. På fredagen genomförs genrepet för Andra Chansen, ett perfekt tillfälle att få uppleva själva TV-sändningen på plats i arenan, det är något alldeles speciellt. Under dagen på lördagen blir det matinéföreställningar och en fantastisk familjefest för hela familjen på Fristadstorget, innan allvaret drar igång på lördagskvällen. Riktig feststämning förväntas råda i hela Eskilstuna.

– Hotell & Restaurangföreningen har längtat efter att få Melodifestivalen till Eskilstuna under flera år, nu är vi äntligen där och det betyder naturligtvis otroligt mycket för besöksnäringen. Vi ser fram emot att visa Sverige vårt Eskilstuna och att bidra till en riktigt härlig musikfest, säger Helena Von Porat, ordförande Eskilstuna Hotell & Restaurangförening.

Turnéstopp Melodifestivalen 2020

När Melodifestivalen 2020 åker ut på turné är det följande städer som i nämnd ordning får besök: Linköping, Göteborg, Luleå, Malmö, Eskilstuna och Stockholm.

Evenemang som Melodifestivalen skapar stolthet bland Eskilstunaborna och bevisar att vi kan arrangera stora event som skapar jobb i besöksnäringen. Vi är en musikstad och Melodifestivalen befäster vår position. Nu är vi redo att skapa melodifestivalfeber i Eskilstuna, säger Martin Roos, VD Destination Eskilstuna.

Biljetter

Biljetterna släpps den 31 oktober via Ticketmaster.se! Biljettpriserna på hela turnén sträcker sig från 180 kr till 1 200 kr. Obs! Köp inte biljetter på andrahandssidor, det finns ingen garanti för att de biljetterna är äkta. Enda auktoriserade biljettdistributören för Melodifestivalen är Ticketmaster.
Föreställningar som du kan köpa biljetter till är:
Fredag 28 februari – Genrep
Lördag 29 februari – Matinégenrep
Lördag 29 februari – Andra Chansen

Melodifestivalen 2020 i Eskilstuna

STIGA Sports Arena

  • Fredag 28 februari – Genrep
  • Lördag 29 februari – Matinégenrep
  • Lördag 29 februari – Familjefest på Fristadstorget
  • Lördag 29 februari – Andra Chansen