Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

Scenåret 2020 i Eskilstuna

Artiklar

På Eskilstunas scener kan du se allt från maffiga konserter till underhållande barnteater under 2020. Upplev musikfesten Melodifestivalen live, skratta åt Pernilla Wahlgrens hybris eller lyssna till Lars Winnerbäcks behagliga stämma.  

Nedan hittar du ett urval av artistframträdanden att se fram emot under 2020.

 

Jill Johnson – Me & Miss Rose
23 februari, Lokomotivet
Countrydrottningen Jill Johnson i sällskap med vännen och låtskrivaren Liz Rose ger sig ut på Sverigeturné. Ett intimt arrangemang där de talangfulla kvinnorna inte bara bjuder publiken på fantastisk musik, utan även på många historier från deras mångåriga vänskap.

Melodifestivalen – Andra chansen
28-29 februari, Stiga Sports Arena
Sveriges största musikfest kommer äntligen till Eskilstuna! Förutom tre föreställningar i STIGA Sports Arena blir det jippon och andra Melodifestivalrelaterade festligheter i staden. Exempelvis arrangeras en stor välkomstfest på Fristadstorget där alla är välkomna – den vill du inte missa!

Klara Zimmergren – Allt kommer bli bra
12 mars, Lokomotivet
Den mångfacetterade skådespelerskan/programledaren/författaren och komikern Klara Zimmergren ger en humoristisk och varm föreställning om livets upp och nedgångar.

Från Broadway till Duvemåla
18 mars, Lokomotivet
Stora röster och en fenomenal orkester i en kavalkad av hits från världens mest älskade musikaler.

Petter – En kväll med Petter
21 mars, Lokomotivet
Sveriges största hip-hop personlighet Petter tar dig med på en musikalisk resa genom hans upplevelser och erfarenheter. Med helt nyskrivet låtmaterial och en orkester delar han med sig om livet, sina känslor och hur han tagit sig dit han är idag.

Arvingarna 30 år – I takt med tiden
5 april, Lokomotivet
Arvingarna firar 30 år med en storslagen krogshow, där alla fans bjuds på ett pärlband av hits från deras framgångsrika karriär.

Danko Jones
17 april, Lokomotivet
Svintajta gitarriff, en maffig röst och en stark scennärvaro. Kanadensiska hårdrocksgruppen Danko Jones levererar ett sound som är som en musikalisk käftsmäll och lämnar ingen trumhinna oberörd.

CajsaStina Åkerström – Äventyret börjar här
19 april, Eskilstuna Teater
En av våra mest älskade vissångerskor firade 25 års jubileum förra året då hon även släppte en ny skiva. Nu kommer hon och förgyller en kväll på Eskilstuna Teater med sina vackra och vemodiga visor.

Bamse & Lova sjunger och dansar
10 maj, Lokomotivet
Bamse och häxans dotter Lova kommer och sjunger klassiska barnvisor som “imse vimse spindel” och “Huvud, axlar, knä och tå”. Det blir dans, musik och rörelser för hela kroppen, det kommer att bli svårt att sitta still!

Springpride
30 maj, Eskilstuna
Ta del av Eskilstunas mest färgstarka festival, var med och fira mångfald, öppenhet och mänskliga rättigheter. Kärlek i luften över hela staden och festligheter på olika ställen!

Näshulta Kulturdagar
22-27 juni, Haneberg, Näshulta
Näshulta kulturdagar är en fest för hela familjen, med underhållning för både vuxna och barn under fem dagar.

Eskilstuna sommaropera
1-14 augusti, Kulturhus Tandla Skola
I sommar sätter Eskilstuna sommaropera upp den klassiska sagan om askungen, en tidlös saga som gör sig alldeles ypperligt som opera.

Lars Winnerbäck
7 augusti, Sundbyholms Slott
Med sju grammisar och fem rockbjörnar i bagaget behöver Lars Winnerbäck knappast någon närmare introduktion. Räkna med att det blir en magisk sommarkväll när han gästar Sundbyholms Slott för en efterlängtad spelning.

Diggiloo
22 augusti, Sundbyholms Slott
Sveriges största sommarshow Diggiloo har setts och hyllats av hundratusentals människor. En kväll med musik, humor och kärlek, en kväll att se fram emot.

Jonas Gardell – Queen of f*cking everything
19 november, Eskilstuna Teater
Jonas Gardell blandar sång, humor, dans och allvar tillsammans med strålande scenografi och handgjorda kostymer i en sprakande scenshow.

Pernilla Wahlgren har hybris
4 december, Lokomotivet
Pernilla Wahlgren har med sig sina goda vänner i släptåg och ger en fartfylld humorföreställning full av sketcher, musik och parodier.

Detta är endast ett urval av alla evenemang som sker under 2020. För en mer fullständig lista över evenemang se evenemangsguiden.