Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Bildmontage av foton tagna av Axel Öberg & Emma Svensson

Scenvintern

Artiklar

Det finns mycket att välja mellan på Eskilstunas scener i början på det nya året. Vissångare, eldiga magiker, engelsk sjuttiotals pop, rungande musikaler och en och annan humorshow.

Eskilstunarevyn – Jubileumsshow 30

Eskilstuna Teater spelas till och med 16 februari.
Den populära Eskilstunarevyn vann Revy SM förra året och i år slår man på stora trumman då revyverksamheten firar 30 år!

Djungelboken The Musical

STIGA Sports Arena, fredag 18 januari.
Följ med Mowgli, Bagheera, och björnen Baloo när Rudyard Kiplings klassiska saga Djungelboken kommer till liv i musikalform. Sång och dans varvas med en rejäl skopa humor och en känsla av äventyr.

Sven-Bertil Taube

Royalbiografen, fredag 25 januari.
Alltid lika populär är folkkäre Sven-Bertil Taube som gästar Royalbiografen för en konsert fredag 25 januari. Sven-Bertil Taube sjunger sin pappa Everts sånger och berättar minnen från barndomen.

Kalle Moraeus & bluesbandet Torrvrål

Royalbiografen, lördag 2 februari.
Kalle Moraeus, mest känd som den goe spelmannen från Orsa har med sig sina favoritmusiker i bluesbandet Torrvrål. 2 februari kommer de till Eskilstuna och ger en garanterat svängig spelning.

Folk och Kultur

Munktellstaden och STIGA Sports Arena, 6-9 februari.
Den 6-9 februari riktas kultursveriges ögon mot Eskilstuna, när det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur tar plats i Munktellstaden i Eskilstuna. Programmet erbjuder över 200 programpunkter. Vissa av kulturarrangemangen på programmet kan man köpa enskilda biljetter till, och lördagen 9 februari har fri entré.

Joe Labero – Inflame

STIGA Sports Arena, fredag 15 februari.
Joe Labero tillsammans med youtube-fenomenen Rackartygarna intar STIGA Sports Arena med den eldsprutande showen ”Inflame”. Förbered dig på spänning i vad som utlovas bli en livs levande action-thriller.

På date med Jessica Andersson

Lokomotivet, lördag 16 februari.
Jessica Andersson, känd från bland annat melodifestivalen bjuder på en kväll full av musik, humor och en del överraskningar. Precis som en riktigt bra date!

24 timmar svart kvinna

Eskilstuna Teater, lördag 23 februari.
Bästa vännerna Iman, Mimmi, Ayida och Yayyah är ute på en klubb när en av dem blir utsatt för ett rasistiskt påhopp. Men vad händer sen? “24 timmar svart kvinna” är en föreställning om överlevnadsstrategier, vänskap och den dagliga kampen mot sexism och rasism

Charlotte Perrelli – Flickan från Småland

Lokomotivet, torsdag 28 februari.
Konserten Flickan från Småland bjuder på varierande musik från Charlottes långa karriär. Det utlovas även mer intimt material från hennes självbiografi där publiken får komma lite under skinnet på Charlotte.

Dan Hylander | Py Bäckman | Janne Bark

Eskilstuna Teater, fredag 1 mars.
Den legendariska rockduon Dan Hylander och Py Bäckman kommer tillsammans med gitarristen Janne Bark till Eskilstuna för en spelning 1 mars. Det spelas klassiska favoritlåtar från 80- och 90- talet tillsammans med helt nyskriven musik och historier.

Daniel Lemma

Biografbaren, torsdag 7 mars.
Daniel Lemma är en liveartist. Visst har han haft hits, “If I Used to Love You” sålde guld och den nya singeln “One Small Step” har redan roterat på radion i flera månader. Men det är på scen, med ett stort, tajt, pulserade band i ryggen som han allra helst ska upplevas. Lemmas nya album “Punch of Love” släpps 15 februari.

Anders Lundin – Expedition: Livet

Eskilstuna Teater, lördag 9 mars.
Tv profilen Anders Lundin kommer till Eskilstuna med en visföreställning om allt från människans första steg på savannen till nätverksproblem.

Mia Skäringer – No more fucks to give

STIGA Sports Arena, onsdag 13 mars.
Mia Skäringers hyllade föreställning ”No more fucks to give” har snart sålt slut på alla stora arenor som Sverige har att erbjuda. Den feministiska humorföreställningen innehåller även en stor dos allvar, och förvånande nog både dans och sång.

Från Broadway till Duvemåla

Lokomotivet, fredag 15 mars.
“Från Broadway till Duvemåla” är ett musikaliskt pärlband med de största och mest älskade hits från musikalernas förtrollade värld.

Radikal Optimist – En humorshow av och med Anders Jansson

Lokomotivet, fredag 22 mars.
Du kanske känner igen Anders Jansson från ”Hipp Hipp och Starke Man? Anders Jansson är en av Sveriges roligaste män, i alla fall om man ska tro Eskilstuna Kuriren. Hans föreställning ”Radikal Optimist” utgår från hans osvikliga förmåga att se världen ur en annan synvinkel.

Karsten Torebjer – Miraklet från Jylland

Eskilstuna Teater, fredag 22 mars.
Stand up-komikern Patrik Larssons karaktär Karsten Torebjers är tillbaka! I den hyllade turnén ”Miraklet från Jylland” får du följa med in i låtsasdansken Karsten Torebjers absurda värld.

Backyard Babies

Lokomotivet, lördag 23 mars.
Släpiga gitarrer, tunga riff och Sveriges färgstarkaste rockstjärna. Backyard Babies med Dregen i spetsen släpper ny skiva i vår, ”Sliver & Gold”.

Claes Malmberg – Mr Universum

Eskilstuna Teater, fredag 29 mars.
I nästan 30 år har Claes Malmberg underhållit svenska folket, och han visar inte något tecken på att sluta. Hans senaste show ”Mr Universum” sägs vara en skrattfest från Big Bang till domedagen.

Smokie – The Golden Hits Tour

Lokomotivet, fredag 29 mars.
Återupplev ljuva minnen till låtar som ”Living Next Door To Alice”, ”Lay Back In The Arms Of Someone” och ”Needles And Pins” för att nämna några av sjuttiotalsikonernas superhits.

Apriltips!

Trots att den här artikeln handlar om utvalda evenemang under januari till och med mars i Eskilstuna måste vi dock passa på och tipsa om att fantastiska Lisa Ekdahl kommer till Lokomotivet i Eskilstuna den 6 april. Missa inte det!

Observera att innehållet i den här artikeln är ett urval (och endast en bråkdel) av scenutbudet i Eskilstuna under perioden januari-mars 2019. För en bredare palett av evenemang se evenemangsguiden.