Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Foto: SBTF/ITTF

  • Foto: Parasport Sverige

Senior- och Para-SM i bordtennis

Artiklar

Senior- och Para-SM 2019 i bordtennis avgörs i Eskilstuna torsdag 28 februari till och med söndag 3 mars. Mästerskapet i STIGA Sports Arena Eskilstuna kommer att bli skådeplats för många rafflande bordtennismatcher och annan underhållning.

Para SM

Välkommen att se på när de svenska världsstjärnorna gör upp om SM-gulden samtidigt som de kämpar för platser i kommande mästerskap. På para-sidan tävlas det i många klasser för både stående och rullstolsburna. Flertalet av spelarna kommer dessutom att representera Sverige senare i höst när Para-EM avgörs i Helsingborg.

Senior SM

Förutom många duktiga para-spelare kommer spelarna från herrlandslaget som tog brons på senaste lag-VM finnas på plats precis som Sveriges bästa damspelare. Kort och gott, om ni vill se bordtennis på högsta nivå i Sverige är det här evenemanget för er!

Det är fantastiskt kul att återkomma till Eskilstuna efter ett mycket lyckat Ungdoms-SM 2018. Eskilstuna BTK är en väldigt engagerad och driven förening som vi har stort förtroende för. Vi är övertygade om att både arenan och staden kommer bjuda alla våra spelare på bästa möjliga förutsättningar, säger Thomas Buza, generalsekreterare på Svenska Bordtennisförbundet.

Aktiviteter för hela barnfamiljen

SM-helgen kommer att bjuda på överraskningar för stora som små. Utöver bordtennis på högsta nivå kommer du som besökare att själva kunna prova på pingis eller delta i andra aktiviteter.

2019 års största idrottsfest i Eskilstuna är äntligen här. Vi blandar bordtennis i absolut världsklass med trevliga familjeaktiviteter, säger Martin Björkryd, projektledare Eskilstuna Bordtennisklubb.

Entré Senior- och Para-SM 2019 i bordtennis

  • Entréavgift för hela evenemanget är 100:- .
  • Barn under 12 år går in gratis med målsman.
  • Intäkterna går oavkortad till Ung Cancer.

Öppet

28/2 Torsdag från 14.00-ca 20.30
1/3 Fredag från 9.00- ca 19.30
2/3 Lördag från 9.00-ca 19.30
3/3 söndag från 9.00-ca 17.00
Gå gärna med i Facebookevenemanget för löpande uppdateringar.