Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

Världsstjärnor till Munktellbadet

Göra

Den 13-17 november 2019 kommer svenska mästerskapen i simning avgöras på Munktellbadet i Eskilstuna.

Det blir en fartfylld folkfest

Planera redan nu in den fem dagar långa tävlingen i din kalender! Det blir försökstävlingar på förmiddagarna och en virvlande fartfest när finalerna genomförs framåt kvällen.

– Simning på TV i all ära, men att se hur oerhört fort det går live är något helt annat, det är grymt imponerande, säger Thomas Jansson, verksamhetsansvarig Eskilstuna Simklubb

Ett av de bästa mästerskapen kommer att arrangeras

Christer Magnusson, ordförande i Eskilstuna Simklubb (ESK) tycker att det är jättekul att våra svenska världsstjärnor i simning kommer till Eskilstuna och att man får visa upp nya Munktellbadet både för tävlande och för besökare.

– Eskilstuna Simklubb och Eskilstuna kommunkoncern har en gemensam hög ambition med mästerskapet och vi räknar med många deltagare och besökare till Eskilstuna, säger Micke Lönngren, evenemangschef Destination Eskilstuna.

Christoffer Andersson som är tävlingsansvarig, ser fram emot att genomföra det bästa SM som någonsin genomförts. Det finns många idéer som virvlar i Christoffers huvud, hur det perfekta mästerskapet skall se ut. Man kommer bland annat ge de aktiva en bättre och mer medveten måltidsupplevelse och klubben bygger upp ett mässområde för besökare inne på Munktellarenan.

Första hållbara svenska mästerskapen i simning

Mästerskapet kommer att präglas av en hög miljömedvetenhet. Tävlingen kommer hålla samma höga miljöklass som Munktellbadet och man kommer sätta en hållbarhetsstämpel över tävlingarna i och med att arrangemanget kommer att vara helt pappersfritt. Tävlingsprogram och ackrediteringskort kommer att vara helt digitala.

– Vanligtvis brukar mängder av papper gå åt till heat- och resultatlistor till tränare, aktiva och publik. I år kommer vi istället kommer att hänvisa till de fina digitala plattformarna som finns och dessutom redan används i stor utsträckning. Vi vill göra ett ordentligt trendbrott och markera att vi kan göra papperslösa arrangemang på ett bra sätt, vilket vi hoppas fler tar efter framöver,säger Christoffer Andersson, tävlingsansvarig i ESK.

Eskilstuna Simklubb siktar på att bli en av landets bästa klubbar

Thomas Jansson, Eskilstuna Simklubbs verksamhetsansvarige, ser genomförandet av ett SM som ett led i klubbens fortsatta utveckling mot att bli en av landets bästa simklubbar. Sedan Munktellbadet färdigställts har redan flera betydande simtävlingar avgjorts, såsom Masters SM och Svenska Ungdomsmästerskapen 2017 men också ett flertal distriktstävlingar. Idag är klubben på ungefär 35:e plats i landet, beroende på hur man mäter. Målet är att klubben inom tre-fyra år skall ha en position som en av landets bästa klubbar.

Eskilstuna gör #IdrottsEvolution