Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

 • Darin & Sabina Ddumba

  Foto: Daniel-Grizelj + Christopher-Parsons

Varmt om hjärtat

Artiklar

25 augusti arrangeras det sprillans nya evenemanget Varmt om hjärtat i Stadsparken i Eskilstuna. Darin, Sabina Ddumba, lokala artister och drakbåtstävling står på programmet. Fri entré!

Evenemanget som är ett samarbete mellan Hotell- & Restaurangföreningen i Eskilstuna och Sparkbanken Rekarne arrangeras samma helg som SM i friidrott går av stapeln i Eskilstuna.

Samtidigt som SM i friidrott går av stapeln här i Eskilstuna vill vi passa på att förlänga denna folkfest ytterligare genom att erbjuda gratis konserter under kvällen, berättar Mats Bengtsson, vd för Sparbanken Rekarne.

Sparbanken Rekarne har ett crowdfounding-projekt med samma namn som festivalen.

Vi vill knyta ihop det på ett bra sätt med vår crowd funding-satsning som vi gör. Den heter just Varmt och hjärtat. Där gör vi insamlingar där Eskilstunaborna, företag och privatpersoner kan gå in och stötta med pengar till projekt som de tycker ligger dem varmt och hjärtat, säger JO Malmkvist, marknadschef på Sparbanken Rekarne till Eskilstuna Kuriren, fredag 15 augusti.

Projektet som Eskilstunaborna har valt att stötta kommer att presenteras under dagen.

Programmet i korthet

Observera att tiderna är cirkatider och kan komma att ändras närmare evenemanget.

 • 9:00-18:00 Drakbåtstävling på Eskilstunaån
  Upplev känslan av teamwork, glädje och fest! Drakbåtsfest på Eskilstunaån, i höjd med stadsparken.
 • 14:00 Sparbanken Rekarne Invitations
  I samband med den vanliga drakbåtstävlingen presenterar Sparbanken Rekarne denna specialtävling där banken har bjudit in flera intressanta lokala aktörer (bland annat elitlag) som får göra upp om fina prispengar.
 • 19:00 Sabina Ddumba
  På bara några år har Sabina Ddumba säkrat sin plats som en av Sveriges klarast lysande musikaliska stjärnor, och världen ligger alltjämt för hennes fötter. Hösten 2017 var hon en av deltagaren i TV4:s Så Mycket Bättre. Nu åker hon på Sverigeturné och sedan väntar USA.
 • 21:00 Darin
  Darin klev upp på scenen och in i Svenska folkets hjärtan när han deltog i Idol Sverige 2004, bara 17 år gammal. Det var med debutplattan Anthem som han slog igenom på riktigt och sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt.