Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Foto: Teitur Ardal

Artisterna som kommer till Parkfestivalen

Artiklar

Stadsfestivalen Eskilstuna Parkfestival den 1-3 augusti gästas i år av artister som Little Jinder, Petter, Pernilla Andersson, Plura och Reinada Braun.

Några av årets artister är folkkära underhållare som spelat så länge vi kan minnas, och några av dem är lysande stjärnor på uppgång. Och flera av dem känner vi igen från den populära tv-serien “Så mycket bättre”!

Arrangörerna av Eskilstuna Parkfestival presenterar stolt: Little Jinder, Petter, Pernilla Andersson, Plura, Reinada Braun, Maja Kristina, Hurriganes, Zeana Sofia Karlberg, Angelina Pavanelli och Inte Magnus Uggla Band. Fler artister kommer att tillkomma.

Little Jinders genuina och ärliga sound går hem i stugorna

Elektropopartisten Little Jinder har tagit musiksverige med storm med sitt unika sound. I år var hon nominerad till inte mindre än tre grammisar och hennes senaste album ”Hejdå” (2018) har hyllats av recensenterna.

”Men ju mer Little Jinder förvrider sin röst, desto bättre blir musiken. Allt enligt en av popens mest grundläggande regler – det genuina och ärliga finns ofta i det strikt artificiella. Samma anarki ryms i texterna där Little Jinder blandar en imponerande häxgrogg av svenska och engelska. Rätt ord eller uttryck är viktigare än ett enhetligt språkbruk.” Recension av albumet Hejdå, Expressen, okt 2018.

Langos och brända mandlar

Utöver artistprogrammet kommer Eskilstuna Parkfestival att bjuda på underhållning i form av tivoli, knallar, mat och dryck. Axels tivoli kommer att finnas på plats med karuseller för stora och små och doften av popcorn och brända mandlar kommer att hänga i luften. Det erbjuds festivalmat som langos, burgare och sockervadd, tillsammans med dryck och nöje för alla åldrar.

Varmt välkomna till Eskilstuna Parkfestival!