Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Foto: Micke Sandström

  • Halloween Meltdown1-2 november, Lokomotivet

    Foto: Ester Segarra

Scenhösten 2019

Artiklar

Eskilstuna och Torshällas scener bjuder på många upplevelser i höst. Välj mellan klassiska konserter,  legendarisk punk eller ikonisk rock . Teater, standup, föredrag och mycket annat. 

Listan uppdateras löpande under hösten, och presenterar ett urval av höstens scenframträdanden. För en bredare inblick i höstens evenemang se evenemangsguiden.

NOVEMBER

All Shook Up
12 oktober – 24 november
Föreningen Scenknuten ger en underhållande Broadwaymusikal som utspelar sig på 50-talet i USA. All musik är baserat på Elvis Presleys hits. Totalt ges 9 lördagsföreställningar.
Eskilstuna Teater

Författarmöte med Moa Herngren
14 november 18.00
Lyssna till författaren och journalisten Moa Herngren som bl a, tillsammans med Clara och Felix Herngren,  är skapare av SVT:s dramaserie Bonusfamiljen.
Contrast

GIRL POWER DELUXE / Dj:Brinkenstjärna
15 november 22.00 
GIRL POWER DELUXE är de legendariska artisterna Lili & Susie, Ankie Bagger och Annika Ljungberg.
Tillsammans har de 20 listettor och flera världshits på sina meritlistor. 15/11 intar de tillsammans med Dj:Brinkenstjärna  Biff & Grill för en kväll med garanterat drag!
Biff & Grill 

Näktergalarna
16 november 16.00
Cecilia Sidenblad tar dig med på en magisk musikalisk historia om de tre svenska opera stjärnorna Jenny Lind, Christina Nilsson och Signe Hebbe.
Konserthallen

Världens Historia
17 november 17.00, 19.30
Måns Möller och Özz Nûjen tar dig med på en galen resa genom världshistorien. Duons ambition var att göra världens roligaste historielektion, något de gör med bravur. Världens historia är en 90 minuter lång skrattfest som även bjuder på en hel del Aha-upplevelser.
Eskilstuna Teater

Ta det som en man 
21 november 20.00
Hampus Nessvolds succéshow ”ta det som en man” är en normbrytande föreställning där vi får dyka in under skinnet på den talangfulle Hampus. En föreställning om att våga gå emot den stereotypa mansrollen och vara trygg i den man är.
Eskilstuna Teater

The Brothers IN Arms tour – A Tribute to Dire Straits
23 november 19.00
Under de 10 år A Tribute to Dire Straits turnerat tillsammans har intresset ökat för varje konsert. I år hyllar de framförallt det legendariska albumet Brothers in arms men fler låtar ur Dire Straits nästan mytomspunna repertoar utlovas.
Lokomotivet

Carl-Einar Häckner på tuné
Trolleri, humor och musik blandas i en salig röra i en föreställning Carl-Einar själv benämner som “kvalificerat nonsens på toppnivå”.
Eskilstuna Teater  

DECEMBER

4 december 19.00
Konsert med Kentkören Eskilstuna
Kentkören som startats till minne av Eskilstunas populäraste band genom tiderna uppskattats av både Kent fans och andra som gillar bra musik. Kom och lyssna till tidlösa stycken ur Kents odödliga repertoar.
Lokomotivet

5 december 19.00
Northlane/Polaris/Silent Planet/Void of Vision 
Australiensiska Northlanes senaste album “Alien” har hyllats  världen över som en av årets mest unika metalplattor. Under sin värdsturné gör bandet ett stopp på Lokomotivet i Eskilstuna. Uppskattar du musik av det lite hårdare slaget är det här en upplevelse du inte vill missa!
Lokomotivet

Observera att den här artikeln är ett urval av höstens evenemang. För en mer fullständig bild av evenemang i Eskilstuna och Torshälla se evenemangsguiden. Evenemangsguiden fylls på med nya evenemang dagligen och här kan du även sortera evenemang utifrån kategori, datum och sökord.