Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Rademachersmedjorna

    Foto: Per Groth

Rademachersmedjorna

Rademachersmedjorna är ett öppet friluftsmuseum mitt i Eskilstuna med ett flertal välbevarade hus från Reinhold Rademachers smidesmanufaktur från 1650-talet. Området är öppet dygnet runt och har fri entré. Utomhus kan du titta på utställningen Glömda historier som handlar om personer som har bott och verkat i smedjorna. Museismedjan och leksmedjan har öppet sommartid.

I området finns flera små företag som utför traditionellt hantverk och även har öppet för försäljning, följ länken här intill för mer information om de olika hantverkarna och deras öppettider. Du kan även boka prova på aktiviteter såsom läderhantverk hos Antfarm Steel and Leather, smide i Smedja Sothöna och drejning i Gamla Stadens krukmakeri.

Här ordnas också evenemang som teater, loppisar och marknader året runt. I ombonad miljö i ett av de gamla husen ligger Restaurang Jernberghska, en restaurang som erbjuder mat och fika med ekologiska och biodynamiska produkter.

Lyssna på podd om Rademachersmedjorna

Förändrad parkering

På grund av byggnationer i området påverkas parkeringen vid Rademachersmedjorna och P-plats Vallonen är avstängd för parkering. Alternativa parkeringsplatser hittar du här.