Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

Butikerna på Wäsby

Strax utanför Torshälla finner du Wäsby Gård, en gårdshandelsplats med själ i pittoresk lantmiljö. Här kan du shoppa allt från inredning och möbler till viltkött i någon av butikerna eller njuta av en fika, italiensk glass eller en lättare lunch.

Butikerna på Wäsby

Under åren som har gått sedan starten har flera trivsamma butiker hittat ut till det charmiga magasinet.  I dag kommer besökare från när och fjärran till Wäsby Gård, som efter fler omsorgsfulla renoveringar har förvandlats till en plats full av liv. Många kommer för att handla i de mysiga butikerna, njuta av en fika eller provning .

Butiker på gården:

  • Delikatessbutiken Blommor & Brie. Här kan du bland annat handla ostar, charkuterier, blommor och annat gott. Man kan även boka ost- och vinprovningar.
  • Wäsby Magasin. Här finner du inredning, porslin, gamla möbler och kläder av hög kvalitet i smakfull miljö.
  • Unik handgjord keramik hittar du hos Keramik by Anna. Anna erbjuder även prova -på drejning, både bokad och drop-in.
  • Wäsby Vilt, här kan du inhandla Norrländska delikatesser såsom renkött, älgkött och andra tillbehör.
  • Bistro Wäsby erbjuder lunch, fika, italiensk glass, vinprovningar, after-work och annat smått och gott.
  • Ett populärt konstgalleri med olika utställare.
  • Vagnslidret, en rustikt inredd lada som finns till förfogande för olika tillställningar så som bröllop, fester mm. Vagnslidret är den enda oisolerade byggnaden och används mest mellan april och september men även juletid.

Wäsby är öppet året runt, vissa av butikerna har dock stängt för semester vissa perioder. För mer information och öppettider se  Wäsby Magasins hemsida.
Turistinformation – InfoPoint

Wäsby Magasin är dessutom en auktoriserad InfoPoint. Passa på att se och uppleva mer av Eskilstuna när du ändå är här! I butiken kan hämta kartor och broschyrer över besöksmål och aktiviteter i trakten samt få hjälp med enklare frågor.

Gamla anor i ny skepnad

Det har hänt mycket ute på Väsbyholms gård sedan öppningen 2011. När Annica Skoog med familj köpte Väsbyholms gård 2006 ingick ett gammalt sädesmagasin, en byggnad från slutet av 1800-talet. Byggnaden i sig var sliten och i dåligt skick men den kreativa sjuksköterskan såg potential i den charmiga byggnaden med sin historia. Annica som sedan tidigare är intresserad av antika möbler och hus påbörjade en mycket noggrann renovering av magasinet med målet att behålla så mycket av originalet som möjligt. Det första man slås av när man kikar in i en av butikerna på Väsbyholms gård är hur charmigt inredda de är. Den autentiska känslan som infinner sig när man gör ett besök ute på Wäsby blir en stor inspirationskälla för många som själva går i inredningstankar.