Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Foto: Gunnar Rettne

Eskilstuna Delikatesshandel

Speceributiken Eskilstuna delikatesshandel på Köpmangatan 48 i Gamla Staden har ett sortimentet av ost, korv, kex, marmelad, sylt, honung, karameller, praliner, kaffe, te, cigarrer och saft.  Många svenska och lokala varumärken. 

Här handlar man över disk precis som förr i tiden och butiken är inredd med inspiration från sekelskiftets lanthandlar. Bakom disken hittar man oftast ägarinnan själv. Annica Rettne håller stilen iklädd tidsenligt förkläde och hätta.

Eskilstuna är värt det här, det är ett arv man måste vårda känner jag. Jag är väldigt glad att jag kan driva butiken här i Gamla Staden, det är en speciell känsla, säger Annica om det historiska kvarteret och om hennes önskan att driva butiken med anknytning till dåtid. Man kan enkelt föreställa sig hur klappret av hästhovar ljöd mellan de gamla trähusen på kullerstenen.

I butikens utbud av varor går kvalitet före kvantitet. Annica väljer personligen ut alla produkter och är noga med att det i den mån det går ska vara rena produkter på gamla recept utan konserveringsmedel och onödiga tillsatser, egen tillverkning i butiken av kolor, matbröd och sötebröd.

Passa på att kika in hos Eskilstuna Delikatesshandel och unna dig en ekologisk glass, chokladpraliner eller kanske en kopp specialkaffe med något gott till om du har vägarna förbi Gamla Staden.