Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Gamla staden Eskilstuna

  • Eskilstuna Delikatesshandel

Shopping i Gamla Staden

Att shoppa och strosa i butiker i Gamla Staden är en förnämlig upplevelse. Det är lite mysigare och lite lugnare än ett besök i någon av stadens välbesökta gallerior. De vackra byggnaderna, små gränderna och historiens vingslag ger en speciell atmosfär.

”Långa Gatan” fanns redan på medeltiden och då färdades här pilgrimer på väg till Johanniternas kloster. Idag heter den Köpmangatan och finns i Gamla Staden. I området finns en härlig mix av småbutiker med unikt handplockat sortiment, allt från lokala delikatesser, souvenirer, märkeskläder och antikviteter till välfyllda interiörbutiker. Här kan alla i familjen hitta något att ta med sig hem. Under året arrangeras olika evenemang i Gamla Staden, såsom marknader av olika slag.

Mat, fika och rekreation

Om magen börjar kurra och du är i behov av en paus medan du befinner dig i Gamla Staden finns det flera mysiga och populära kaféer och restauranger att välja mellan. Sommartid kan du även njuta av en kall dryck på uteserveringar med Eskilstunaån som närmaste granne.

Känner du ytterligare behov av rekreation finns det även ett utbud av olika skönhetssalonger; spa, hår- & hudvård, naglar och massage.

Relaterat innehåll

Här kan du läsa om Gamla Stadens historia och byggnader.