Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Rödkullor på Magdakullan

  • Kovandring på Magdakullan

Magdakullan

I idylliska Näshulta, cirka 30 minuter från centrala Eskilstuna, ligger gården Magdakullan. Här ligger fokus på samklang mellan människa, djur och natur. Lär dig mer om kor på en kovandring, köp närproducerat kött i gårdsbutiken och avnjut en riktigt god fika på stallbacken. Du kan också fynda unika och roliga prylar på den lokala loppisen Magda NK.

Gårdsbutik, café och restaurang

Magda är en av pionjärerna inom ekologisk odling och djurhållning. Här började man med biodynamisk odrling redan 1976. Idag har man uppfödning av lantrasen rödkullor. Djuren hjälper till att hålla landskapet levande och bidrar till den biologiska mångfalden, dessutom ger de fantastiskt kött som finns att köpa i gårdsbutiken. I Gårdsbutiken kan du även köpa ost, rapsolja, ägg, skorpor, sylt och andra delikatesser. På gården finns även ett Stallcafé med ekologiskt kaffe, hembakat och smörgåsar.

På fredagskvällar erbjuds after work och à la carte i restaurangen. Väldigt populärt så boka i god tid!

Året-runt-öppet:
FredagarKvällstid – à la carte – fre 16-22
Endast julbord i december, stängt i januari. Varmt välkomna åter i februari!

Magdakullan Öppettider
Fredagar 16-22: À la carte (i december endast förbokade julbord)
Lördagar 10-16: Gårdsbutik, café & restaurang
Söndagar 10-16: Gårdsbutik, café & restaurang

Kovandring

På Magda säteri finns den gamla lantrasen rödkulla. Varje lördag året runt visas de upp för intresserade besökare. Ta en promenad till djuren och de som arbetar på gården berättar om kor och kalvar, hagmarker, halm och ensilage. Sommartid går man till en beteshage där djuren är och vintertid hälsar man på rödkullorna och deras kalvar i ladugården. Vandringen tar cirka trettio minuter och är kostnadsfri.

Året-runt-öppet:
Lördagar 14.00-14:30.

Loppis på Magda NK

Magda NK är ett magasin med gammalt och nytt. Magda magasin är en byggnad uppförd 1881 där spannmålssäckarna nu är utbytta mot möbler, porslin, leksaker, militaria, lampor, kläder och mycket annat.

Turistinformation – InfoPoint

Magdakullan är dessutom en auktoriserad InfoPoint. Passa på att se och uppleva mer av Eskilstuna när du ändå är här!  Här hittar du kartor och broschyrer över besöksmål och aktiviteter i trakten och kan få hjälp med enklare frågor.