Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Julita gård

    Foto: Jennifer Lundkvist

  • Foto: Jennifer Lundkvist

  • Foto: Jennifer Lundkvist

Julita gård

Fyra mil sydväst om Eskilstuna ligger Julita Gård, endast 40 minuter från Eskilstuna innerstad. Här har både adelssläkter och kungligheter verkat och tusentals år av dyrbar historia präglar bygden än idag.

På Julita Gård hittar du mängder av evenemang och utställningar som bygger på traditioner kring det svenska jordbruket.
I gårdsbutiken kan du handla egenproducerade matvaror såsom honung och rapsolja. På området hittar du också Sveriges Lantbruksmuseum som årligen anordnar ett flertal utställningar med bilder och föremål om lantbrukets historia.

Här finns något för alla oavsett ålder. Allas vår mysfarbror Pettson och hans katt Findus har sin gård på området och bjuder på sommarhalvåret in till lek och skratt.

Varje år anordnas höstlovsaktiviteter,  julmarknad, midsommarfirande och de populära Julita dagarna. Gården är även en omtyckt plats för bröllop och konferenser.

Äta och bo
Julita Gård ger dig möjligheten att avnjuta såväl en god middag som en god natts sömn. Julita Wärdshus erbjuder en kittlande, gastronomisk smakupplevelse utöver det vanliga och på Café Julita Skans finns kaffe och lättare förtäring.

Det finns flera övernattningsmöjligheter på området. Njut av en herrgårdsvistelse i någon utav flyglarna eller bo billigt och bekvämt på Julita STF-vandrarhem. Entré till museiområdet ingår för samtliga logigäster.