Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Foto: Pavel Krishtal

  • Sundbyholm

    Foto: Sundbyholms slott

  • Foto: Sundbyholms slott

Sundbyholm – En pärla vid Mälaren

Sundbyholm strax norr om Eskilstuna invid Mälaren erbjuder upplevelser utöver det vanliga.

Övernattningsmöjligheter med närhet till vacker natur

På Sundbyholms slott kan du avnjuta en god middag eller övernatta i vacker miljö intill Mälaren. I naturreservatet med samma namn kan du vandra igenom öppna landskap, tallskog och skir grönska i en av Sveriges nordligaste bokskogar.

Mälarens längsta naturliga sandstrand

En varm dag passar det bra att bada eller sola på den långa sandstranden. Intill stranden finns en lekplats. Ta gärna med egen picknick, längs sjökanten finns flera grillplatser.

Prisbelänt marina, Sigurdsristningen & möjlighet att åka bryggflotte

Sundbyholms gästhamn är en prisbelönt marina med café & restaurang. På behagligt promenadavstånd ligger den unika Sigurdsristningen med en spännande saga från 1000-talet inristad i berget. Ristningen kan du också nå genom att hyra en bryggflotte i gästhamnen och i sakta mak ta dig uppför Ramsundsån.

Hästsport och gårdsbutik

Sundbyholms travbana bjuder på spänning och underhållning i form av högklassiga tävlingar och temakvällar. Här finns också en islandshästbana. Den populära gårdsbutiken Sundbyholms Kött & Fisk erbjuder en mängd egenproducerade delikatesser från gårdens eget rökeri.

Ljudguidning

Nu kan du även följa med på en ljudguidning som beskriver några av  Sundbyholms historiska platser med hjälp av appen Izi Travel  ladda ner appen här!