Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

Roliga vinteraktiviteter

Göra

Vintern i Eskilstuna har mycket att erbjuda den som gillar utomhusaktiviteter. Här finns både fina längdåkningsspår, en slalombacke och bra isar för långfärdsskridskor. 

Rimfrost i träden och knarr under fötterna. När vintern kommer vill många inget hellre än att kasta sig ut och njuta av snön. Runt om i Eskilstuna finns det många roliga vinteraktiviteter för både stora och små; åka snowboard, spela hockey, ha snöbollskrig eller träna inför Vasaloppet.

Slalom, längdskidor och pulka på Vilsta Skidstadion

Strax utanför Eskilstuna centrum ligger friluftsområdet Vilsta, där det finns mycket kul för en aktiv dag i snön. På Vilsta Skidstadion kan du öva längdåkning inför Vasaloppet och i Vilstabacken är det perfekt att öva på slalomsvängarna. Här finns även grymma pulkabackar! Man hjälper naturen lite på traven och sprutar konstsnö både i Vilstabacken och i längdskidspåret, så även om det blir plusgrader en period så finns goda förhoppningar om snöigt underlag.

Efter ett hårt träningspass eller bara bus i snön är det gott med något att äta. I Vilsta sportcafé och restaurang säljs mat och dryck och utomhus finns grillar att låna. I anslutning ligger en raststuga för dig som har matsäck eller behöver värma dig. Läs mer om skidåkning och skidspår på skidåkning i Eskilstuna.

Långfärdsskridskor och skridskor på isbanor

Det finns goda möjligheter att åka skridskor på sjöar när vädret tillåter runt om Eskilstuna.  Är du van långfärdsskridskoåkare eller vill du prova på? Föreningen Eskilstuna Långfärdsskridskoåkare erbjuder aktiviteter och turer för alla under april till november. På Eskilstuna Isstadion kan du åka skridskor året runt och i centrala Eskilstuna spolas en isbana mitt på Fristadstorget när vädret tillåter. Läs om skridskor i Eskilstuna på skridskor på isar och sjöar.

Eskilstuna Isstadion

Eskilstuna Isstadion har fyra olika banor, två inomhus och två utomhus. Har du ingen egen utrustning finns det skridskor och hjälmar du kan låna på plats och det finns omklädningsrum där du kan både byta om och värma dig. Blir du hungrig finns det tillgång till cafeteria med enklare förtäring. Vill du grilla korv kan du kontakta arenavärden innan du kommer, så ser de till att ha en värmande eld som du kan grilla vid.

Låna vinterutrustningen på Fritidsbanken

Har du ingen egen utrustning till vinteräventyren kan du låna gratis upp till 14 dagar på Fritidsbanken. Fritidsbanken ligger i Munktellstaden och har öppet tisdagar och torsdagar.