Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Foto: Anders Nilsson

Drakbåtsfest

Lördagen den 10 augusti är det dags för drakbåtstävling på Eskilstunaån. Delta med kollegor, träningskompisar eller bästa vännerna. Eller kom och heja fram årets vinnare från å-kanten!

Tävlingarna startades 1994 och som mest var det runt 160 lag anmälda 1997 och 1998. Sedan start har drakbåtstävlingen varit en succé i Eskilstuna och lockat besökare även från stadens grannkommuner. Under drakbåtsfesten vaknar hela Eskilstuna till ordentligt och gator och torg fylls med människor, underbar stämning, liv och glädje. Kom ner på stan, ta en bit mat och njut av stämningen du också.

Tävlingsregler

Drakbåtstävlingen bedöms i två kategorier: snabbast på paddlingen och Best in show.

Tävlingen avgörs i en så kallad parallellpaddling, med utslagning. Varje lag paddlar minst två heat med tidtagning och bästa tiden går vidare mot finalen. I finalomgången kämpar fyra lag om den åtråvärda vandringspokalen. Ett lag består av tolv paddlare och en trumslagare. Till drakbåten medföljer en styrman.

Dessutom utses ett lag som förhöjer tävlingens underhållningsvärde i form av klädsel eller bra/roligt uppträdande till Best in show. Tänk på att en del vatten kommer att stänka upp så oömma kläder och ombyte rekommenderas.

Prisutdelning

Första pris i drakbåtstävlingen är en helsides-profilannons i Eskilstuna Kuriren, värde av 60.000 kr. Men det är även ära och berömmelse som står på spel!

Anmälan

Är du intresserad av att delta på Drakbåtsfesten? Anmäl dig på drakbåtsfesten.se eller maila/ring till Susanna på: susanna@biffgrill.se / 0735-34 64 48

*Minst 12 personer per lag.
*Antal lag är begränsade.
*Anmälningsavgift: 6.000:- ex. moms/lag (föreningar inkl. moms).