Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

 • Foto: Anders Nilsson

 • Eric Gadd

 • Michel Young

 • Jonathan Fröberg

 • Chooti

Drakbåtsfest

Lördagen den 10 augusti är det dags för drakbåtstävling på Eskilstunaån. Delta med kollegor, träningskompisar eller bästa vännerna. Eller kom och heja fram årets vinnare från å-kanten! Fri entré.

Tävlingarna startades 1994. Som mest var det runt 160 lag anmälda 1997 och 1998. Sedan start har drakbåtstävlingen varit en succé i Eskilstuna och lockat besökare även från stadens grannkommuner. Under drakbåtsfesten vaknar hela Eskilstuna till ordentligt och gator och torg fylls med människor, underbar stämning, liv och glädje. Kom ner på stan, ta en bit mat och njut av stämningen du också.

Drakbåtstävling

I år tävlas det i två olika klasser: Mixad klass och Sparbanken Invitational. Dessutom utses ett lag som förhöjer tävlingens underhållningsvärde i form av klädsel eller bra/roligt uppträdande till Best in show. Tänk på att en del vatten kommer att stänka upp så oömma kläder och ombyte rekommenderas.

I samband med årets drakbåtstävling återkommer förra årets succé, Sparbanken Rekarne Invitational. I denna specialtävling har arrngören bjudit in AFC, EGF, Guif, SIBK, Smederna och United som får göra upp om fina prispengar. Kom och heja på dina favoriter!

Efteranmälan till drakbåtstävlingen görs till susanna@biffgrill.se eller 0735-34 64 48 senast den 31/7.

Hålltider

 • Första start kl 10.30
 • Sparbanken Invitational kl 16.15
 • Finalpassen startar kl 16.45

Artistprogram

 • 18:00 Chooti
  Chooti har tidigare uppträtt som warm up för gruppen Blackstreet som kanske är mest kända för sin dunderhit “No Diggity”. Chooti är en talangfull artist som lämnar ett musikaliskt avtryck när han skapar musik över gränserna mellan reggae, hiphop, rap och mer kommersiell musik. I sommar släpper han sin första singel “Du Vet Redan”. Håll utkik efter den!
 • 19:00 Michel Young
  Han föddes 1993 och har rötter i Frankrike och Finland, men är numera boende i Sverige. Michael Youngs hitar “Talk Talk”, “Come  Over” och Dance No More” har redan blivit populära låtar hos internationella DJ´s och radioprogram. Låtarna spelas i USA, Japan, South America, Kenya, Mexico och Thailand.
 • 20:00 Jonathan Fröberg
  Artisten och låtskrivaren Jonathan Fröberg, uppvuxen i den sörmländska kuststaden Oxelösund, är aktuell med sitt debutalbum. Som 19-åring startade han sitt eget skivbolag och gav ut sin första EP. 2015 inleddes ett samarbete med producenten och musikern Jens Back (Lars Winnerbäck, Ulf Lundell, Staffan Hellstrand) vilket resulterade i tre singlar som fick fina omnämnanden i flertalet musikbloggar. Samma år fick han ta emot Oxelösunds kommuns kulturstipendium för sina insatser och är idag ambassadör för sin hemstad.
 • 22:00 Eric Gadd
  Vi har fått svängig, snygg och soulig underhållning i över 30 år av folkkära Eric Gadd. Han fortsätter att leverera i samma klass och får oss att att vilja dansa och svänga med i hans sköna moves.

Drakbåtsfesten arrangeras av Eskilstuna Hotell- och Restaurangförening.

Vi tipsar

Parkfestivalen

Sidor Eskilstuna Parkfestival intog Eskilstuna torsdagen 1 augusti till och med lördagen 3 augusti. Den populära stadsfestivalen är årligen återkommande på Strömsholmen i Eskilstuna och har fri entré. Den populära folkfesten Parkfestivalen bjöd på tivoli, knallar …

Fotbollsfest

Sidor Välkommen till fotbollsfestligheter på Strömsholmen i samband med AFC Eskilstunas allsvenska hemmamatcher, under juli månad. Öltält, partyband och fotbollspepp! AFC Eskilstuna spelar tre toppmatcher på hemmaplan där de möter AIK, Hammarby …