Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

Parkfestivalen

Eskilstuna Parkfestival intar Eskilstuna torsdagen 1 augusti till och med lördagen 3 augusti. Den populära stadsfestivalen är årligen återkommande på Strömsholmen i Eskilstuna och har fri entré!

Den populära folkfesten Parkfestivalen bjuder på tivoli, knallar, foodtrucks, öl- & restaurangtält och ett fullspäckat scenprogram med något för alla. På Parkfestivalens scener kommer du bland annat kunna se Little Jinder, Petter, Pernilla Andersson, Plura, Reinada Braun, Maja Kristina, Hurriganes, Sofia Karlberg, Angelina Pavanelli och Inte Magnus Uggla Band.

Sommar på Strömsholmen

En nyhet för i år är att Eskilstuna Parkfestival ingår i det större konceptet Sommar på Strömsholmen som arrangeras av Eskilstuna Hotell- & Restaurangförening. Under sommaren arrangeras även Drakbåtsfesten 10 augusti och fotbollsfester i samband med några av AFC Eskilstunas hemmamatcher i samma område.

Artisterna som kommer till Parkfestivalen

Artiklar

Stadsfestivalen Eskilstuna Parkfestival den 1-3 augusti gästas i år av artister som Little Jinder, Petter, Pernilla Andersson, Plura och Reinada Braun. Några av årets artister är folkkära underhållare som spelat så länge vi kan minnas, och några av dem är lys...

Åk ångbåt under Parkfestivalen

Artiklar

Åk en tur med med ångslupen S/S Gerda från Nybrobryggan under Parkfestivalen 2019. S/S Gerda är förmodligen Sveriges äldsta ångdrivna slup och kanske en av världens äldsta propellerdrivna ångfartyg. Avgångstider Gerda gör turer varje dag under Eskilstuna P...