Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Foto: Micke Sandström

  • Prideparad

Springpride

Välkommen till Springpride 2020! Eskilstunas egen hbtq-festival som hyllar mångfald, öppenhet och mänskliga rättigheter. Årets Springpride har temat ”Bättre tillsammans” och pågår mellan den 24 – 29 augusti. 

Springpride är en av Sveriges äldsta pridefestivaler och har firats i slutet av maj sedan starten 2007. På grund av rådande omständigheter har arrangörsgruppen tagit beslut om att flytta årets festival till augusti.

I år blir det fjortonde gången i ordningen som Eskilstunas målas i regnbågens färger, och både Eskilstunabor och besökare samlas för att tillsammans manifestera för allas rätt att vara sig själva. Under veckan blir det föreläsningar, mingel, utställningar och olika föreställningar. På lördagen blir det traditionsenligt invigningstal, scenframträdanden och andra aktiviteter på Fristadstorget samt stor Prideparad genom Eskilstuna.

Arrangeras av RFSL Eskilstuna

Sedan två år tillbaka arrangeras evenemanget i RFSL Eskilstunas regi i samarbete med Eskilstuna kommun och genom ett samverkansavtal med Destination Eskilstuna. Eskilstuna Energi och Miljö och Eskilstuna Kommunfastigheter är sponsorer.

Ett miljödiplomerat evenemang

Springpride 2020 är ett miljödiplomerat evenemang och uppmuntrar alla deltagare, samverkansparter och besökare att åka kollektivt, källsortera sopor och använda återbrukbara och hållbara produkter. Tillsammans gör vi HållbarEvolution*

Sidan uppdateras kontinuerligt med information – så håll utkik!