Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Sundbyholms Slott

    Foto: Leif Gustavsson

  • Sigurdsristningen

    Foto: Pierre Pocs

  • Sundbyholms travbana

    Foto: Per Groth

Sundbyholm

Ett vackert slott strålar intill den lummiga bokskogen, Mälarens längsta naturliga sandstrand och en prisbelönad marina. Här finns både travbana och en av landets mest uppmärksammade fornlämningar. Sundbyholm är utan tvekan en fantastisk oas och ett besöksmål utöver det vanliga.

I Sundbyholm, cirka en mil norr om Eskilstuna, finns det mycket att upptäcka. Den världsberömda Sigurdsristningen har i mer än 1000 år  berättat sin tragiska historia, och sagan är fortfarande levande i Wagners opera Ringen och i böckerna om “Sagan om Ringen”. Runhällsristningen anses vara den mest märkliga och fantasifulla i världen.

Sveriges bästa hamn

En varm sommardag är Sundbyholm det perfekta stället att vara på. I Mälarens vatten finns en underbar övärld där naturreservatet Ridö-Sundbyholmsarkipelagen lockar till många utflykter. Passa också på att besöka det stora utomhusbadet med sandstrand samt Sundbyholms Gästhamn som flera gånger blivit utsedd till Sveriges bästa. Där kan man ta en bit mat, fika och titta på det sprudlande båtlivet – eller varför inte ge sig ut på en tur i den fantastiska skärgården? Rederi Mälarstaden trafikerar många olika destinationer i Mälaren.

Slottsmiljö

Alldeles intill Mälarens strand ligger Sundbyholms Slott med vacker utsikt över slottsparken, marinan och sandstranden. Här har flera kungligheter huserat genom åren, bland andra Prins Eugen som 1890 avbildade slottet i den berömda målningen ” Det gamla slottet”. Idag är Sundbyholms 1600-talsslott en modern konferens- och boendeanläggning. I Sundbyholm hittar du även Europas nordligaste bokskog.

Turistinformation – InfoPoint

Sundbyholms Slott är dessutom en auktoriserad InfoPoint. Passa på att se och uppleva mer av Eskilstuna när du ändå är här! I receptionen på hotellet finns InfoPoint där du kan hämta kartor och broschyrer över besöksmål och aktiviteter i trakten samt få hjälp med enklare frågor.

Läs mer om Sundbyholm

Evenemang i Sundbyholm 2019

Göra

Varje år arrangeras flera evenemang i Sundbyholm med omnejd. Under sommaren  kommer det att erbjudas ett brett utbud av evenemang med mycket att välja på – konserter, dans, teater, och mycket mer! Välj dina evenemang och besök Sundbyholms Travbana, Gästhamnen, Tegelslagarstugan samt Sundbyholms slottspark. Sundbyholms Travbana/Sundbyholm Horse Center Trav 16 september – 18...