Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Rederi Mälarstaden

Resa

Välkommen till vår vackra och sköna oas vid Mälarens strand. Sundbyholm bjuder på en fantastisk omgivning med många möjligheter, och den vackra naturen blir en perfekt inramning på ditt besök här.

Sundbyholm är beläget ca. 11 km norr om Eskilstuna vid Mälarens strand. Hit tar du dig lätt med bil, båt, buss eller cykel. Via E20 kan du åka hit från Stockholm på strax över en timme. Lokalbussar kör turer mellan Eskilstuna och Sundbyholm. Sörmlandstrafiken

Gästhamn

  • Sundbyholms gästhamn är en prisbelönt marina med café och restaurang. Här finns bland annat 90 gästplatser och ett hamndjup på cirka 3 meter. I gästhamnen kan du även hyra en bryggflotte eller tandemcyklar.

Turbåtar

Cykel- & vandringsleder

  • Mälardalsleden (cirka 440 km), passerar Sundbyholm, Torshälla och Eskilstuna. Röd skylt med vit cykel.
  • Gyllenhielmskaleden sträcker sig från Årbystugan till Sundbyholms gästhamn. Hela leden är 24 km lång, men det går också bra att gå en del av sträckan. Leden går genom skog, över bergknallar och längs fält. På sommaren kan du stanna till och ta ett bad i Sundbyholm, Slätviken eller vid Ostra knall. Naturen längs leden är också mycket fin på våren och hösten. Från 2013 finns en förlängning på Gyllenhielmska leden från Sundbyholm till Björsund där den knyts samman med Pilgrimsleden som tar vid på andra sidan sundet, i Strängnäs. Det var i slutet av 1000-talet som den engelske missionären, som senare gav namn åt Eskilstuna, blev stenad till döds i Strängnäs och enligt legenden blev buren till dåvarande Tuna. Nu kan du vandra i S:t Eskils fotspår.
  • Strandleden (50 km) är en ny cykelled på  som går mellan Eskilstuna och Strängnäs, förbi Strand Golf där du både kan fika, äta middag samt övernatta och ha som bas för många andra spännande cykelutflykter. Du kan välja att utgå från Eskilstuna, Strängnäs eller Strand. Leden medger många alternativ där du kan välja att cykla mellan Eskilstuna och Strängnäs på norra eller södra sidan av Sörfjärden. Du kan välja att starta och landa på samma plats genom att cykla runt Sörfjärden. Leden sträcker sig genom en rik natur- och kulturbygd mellan Strängnäs och Eskilstuna.
  • Näckrosleden ca 700 km, passerar många av Sörmlands mest omtalade sevärdheter. Cykelleden är uppmarkerad med gul skylt med svart cykel. Varje etapp är tänkt som en dagstur, lite varierande längd och sträckor.

Flera cykel- och vandringsleder passerar Sundbyholm, vilket blir det perfekta raststället för den som är ute på en längre tur.