Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Mälarbadens Sjökrog

    Foto: Kockander

  • Badplats

    Foto: Kockander

  • Mälarbadens camping

  • Mälarbadens golfklubb

Mälarbaden

Mälarbaden är vackert beläget vid Mälaren någon mil utanför Eskilstuna och några kilometer utanför Torshälla. Här finns möjligheter till bad, golf och god mat. Vid den välbesökta badplatsen finns lekplats, strandkiosk och möjlighet att grilla.

En kort promenad bort ligger Mälarbadens golfklubb med en 18-hålsbana som inte behöver förbokas.  Bredvid golfbanan finns restaurangen Mälarbadens Sjökrog. I Väsbyholm, i närheten av Mälarbaden, hittar du inrednings- och presentbutiken Wäsby Magasin. Här låg en gång i tiden Wäsby Säteri vars historia går ända tillbaka till 1500-talet. Det sägs att säteriet har varit drottning Kristinas jaktslott.

Mälarbadens Camping
Mälarbadens familjevänliga camping ligger vid Mälaren,  4 kilometer norr om Torshälla och 10 kilometer från Eskilstuna. Från campingen är det promenadavstånd till både bad, golf och god mat.

Campingen är öppen året runt och erbjuder 78 platser med el. Där finns även sex stugor med fyra bäddar i varje att hyra. På området finns ett handikappsanpassat servicehus med dusch och toalett, kök och en fullt utrustad tvättstuga. Till sommarsäsongen öppnas reception med butik.

I anslutning till campingen finns badplats, fritt fiske i Mälaren, servicebutik och restaurang med fullständiga rättigheter samt Mälarbadens Golfklubb.