Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

  • Torshälla gästhamn

Resa

Torshälla ligger centralt i Mälardalen, och är lätt att ta sig till oavsett om du kommer med bil, buss, båt eller cykel. Via E20 kan du åka hit från Stockholm på en timme.

Kollektivtrafik

Några kilometer bort ligger Eskilstuna, med tågstation och busstation. Lokalbussar kör täta turer mellan Eskilstuna och Torshälla, och det finns även bussar som tar dig till Mälaren och badplatserna som finns där. Se Sörmlandstrafiken för mer information om busstider.

Gästhamn

Torshällas gästhamn ligger intill Mälaren och med båt kan du besöka vackra öar och skär.  Torshälla gästhamn  med bra plats i Torshällaån nära Gamla staden i Torshälla. Sommartid trafikerar turbåtar Torshälla gästhamn.
– Torshälla gästhamn

Turbåtar

– Rederi Mälarstaden kör Havsörnen, västra Mälarens snabbaste och största passagerarfartyg samt M/s Tor. Sommartid tar Havsörnen dig mellan Torshälla/Sundbyholm och Västerås.
Under perioden mitten av maj till september kan man göra en populär kvällstur med räkor eller tacos och trubadur på Mälaren. M/s Havsörnen är även tillgänglig för charter, konferenser, företagsarrangemang och grupper för upp till 200 personer. Information genom Eskilstuna Tourist Information.

Cykelbanor

Nätet av cykelbanor är väl utbyggt. Det är lätt att ta sig med cykel från Eskilstuna till Torshälla, och det finns cykelbanor ända ut till Mälaren.
– Mälardalsleden ca 440 km, passerar Sundbyholm, Torshälla och Eskilstuna. Röd skylt med vit cykel.
Flera cykel– och vandringsleder passerar Torshälla, och den lilla staden är ett perfekt rastställe för den som är ute på en längre tur.