Eskilstuna.nu Den officiella besöksguiden

 • Good Harvest26 juni

 • Solala25 juni

  Foto: Magnus Bergström

Näshulta Kulturdagar

Göra

Veckan efter midsommar, måndag 24 juni till lördag 29 juni, går Näshulta Kulturdagar av stapeln i idylliska Haneberg i Näshulta. På programmet hittar du artister som Good Harvest och Weeping Willows.

Med artister i världsklass, allsång och en trevlig atmosfär är Näshulta Kulturdagar som anordnas i natursköna Haneberg i Näshulta ett evenemang att se fram emot! Varje år, veckan efter midsommar anordnar Näshulta Kulturförening Näshulta Kulturdagar som blivit ett av Eskilstunas största kulturevenemang.

Föreningen har alltid verkat för att evenemanget ska vara en skön blandning av olika framträdanden som ska passa många olika smaker. Det blir en härlig mix av allt från dans och körsång till rock och symfoniorkestrar. Dessutom är en av dagarna tillägnad barnen. Barndagen har alltid varit ett populärt inslag under kulturdagarna och i år är inget undantag. Skön musik, dans och underhållning för både stora och små gör Näshulta Kulturdagar till en av årets absoluta höjdpunkter.

Program

 • Måndag 24 juni 19.30, Kör Hårt!
  Inviger kulturdagarna gör körledaren Maggan Nordling med sin fenomenala kör, Kör Hårt! Det blir melodikryss och allsång, allt i ett. Kör Hårt! har varit ett kärt inslag på Näshulta Kulturdagar ända sedan starten och utlovar en kväll där hela familjen kan trivas.
 • Tisdag 25 juni 11.00 14.00, Barndagen
  Se barnteater, skapa i skaparverkstaden, åk häst och vagn, ät korv med bröd och bullar och drick saft. Gratis för alla barn.
  Ingen föranmälan krävs.
  11.00 – 14.00 Skaparverkstad
  11.00 – 14.00 Åka häst och vagn
  12.00 – 12.30 Barnteater
 • Tisdag 25 juni 19.30, Solala
  Trion Solala är tre unga män som runt köksbordet skapar ljuv musik med sina röster, lite spaghetti, en kryddbehållare och en burk kaffe. Unikt sound är en underdrift, och det låter bra!
 • Onsdag 26 juni 19.30, Good Harvest
  Det räckte för Per Gessle att höra Good Harvest en enda gång för att han skulle signa duon på sitt skivbolag. Denna svensk- amerikanska duo skriver musik som träffar rakt i själen. Ska du gå på en enda konsert i år, låt det bli på en med Good harvest.
 • Torsdag 27 juni 19.30, Svante Thuresson och Claes Crona Trio
  Under sina snart 60 som artist har Svante Thuresson varit med i Povel Rammels revyer, i melodifestivalen och haft flera låtar på svensktoppen. Nu kommer han till Näshulta och levererar jazz med sammetslen röst ackompanjerad av Claes Crona Trio.
 • Fredag 28 juni 18.30, Sponsorkväll med Jocke Göransson
  Sponsorkvällen bjuder på mat och underhållning till sponsorerna av evenemanget. Är du intresserad av att bli sponsor? Kontakta Näshulta kulturförening via mail: info@nashultakulturforening.se eller via telefon till Christer Ilar 070-671 02 77
 • Lördag 29 juni 19.30, Weeping Willows
  Med nytt material intar Weeping Willows scenen på Näshulta Kulturdagar. Gruppens musik som beskrivs som ett tankfullt möte mellan rock, soul och country fortsätter att hänföra publikhav över hela Sverige.

Biljetter finns att köpa via Tickster och på Magdakullan i Näshulta. Överblivna biljetter går att köpa på plats i Haneberg, om det inte är utsålt. Uppstår problem vid beställning går det bra att ringa 070 6710277.